Glas Javnosti

NADAL PREŽIVEO DRAMU U 192 MINUTA: Kreće u NAPAD na Noletov REKORD (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafa će u finalu Indijan Velsa igrati za svoju 37. Masters titulu.

Španski derbi u polufinalu Indijan Velsa pripao je Rafaelu Nadalu koji je posle tri sata i 12 minuta u tri seta pobedio svog dostojnog naslednika, 19-godišnjeg Karlosa Alkaraza, rezultatom 6:4, 4:6, 6:3!

Nadal će tako u subotu veče od 23 sata igrati svoje 53. finale Mastersa protiv Amerikanca Tejlora Frica i na taj način će juriti rekord koji trenutno drži Novak Đoković. Podsetimo, Nole je u karijeri osvojio 37. Masters titula, dok je Rafa trenutno na 36.



"Igrao sam dobro na početku, ali je bilo teško zaustaviti njegove neverovatne udarce. Ne mogu da kažem da sam imao kontrolu, jer je protiv takvog igraća kao što je on nemoguće imati kontrolu - rekao je Nadal posle meča.

Meča koji je Alkazar otvorio brejkom i tako razgalio publiku na stadionu, da bi mlađi Španac u narednom gemu uspeo da spasi pet brejk šansi i povede sa 2:0. Rafa je već prilikom sledećeg Karlosovog servisa uspeo da izjednači na 2:2, a zatim i da povede sa 4:2 posle još jednog brejka.


Da će ovaj duel prerasti u spektakl videlo se kada je Alkaraz izjednačio na 4:4 - iako je prethodno onovo spasio četiri brejk lopte koje je Rafa imao. "Bik sa Majorke" je bez probelma uzeo svoj gem, da bi iskoristio u narednom petu set loptu i poveo sa 1:0.

Drugi set je doneo dramu na terenu u svakom smislu. Jak vetar pogodio je Indijan Vels i sudija je morao da moli publiku da drže stvari pored sebe, pošto smo bili svedoci da su vazduhom leteli papiri, flaše sa vodom, pa čak i peškiri igrača.

Sredina drugog seta donela je čak pet vezanih gemova u kojim asmo videli brejkove. Alkaraz je poveo sa 3:2, što znači da je Rafa u tri uzastopna gema na svoj servis ostao kratkih rukava. Na kraju, 19-godišnji Španac je iskoristio treću set loptu za 1:1 u setovima.


Kako je vetar utihnuo u drugom setu, tako je i kvalitet samog tenisa porastao. Prvu priliku za brejk videli smo u 5. gemu, ali je Nadal nije iskoristio. Međutim, jeste pri rezultatu 4:3, a onda je sa nulom odservirao za konačnih 6:3 i bitku za trofej protiv Frica koji je nešto ranije bio bolji od Rusa Rubljova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR