Glas Javnosti

ĐERE PROKOCKAO ŠANSU PROTIV GRKA: Srbin imao set loptu, pa PAO posle DVA TAJ BREJKA

Tenis
Autor: Glas javnosti

Mogao je Đere ovde da napravi veliko iznenađenje.

Srpski teniser Laslo Đere pružio je ogroman otpor Stefanosu Cicipasu u prvom kolu Akapulka, iako je poražen sa 2:0, meč je trajao više od dva sata, pošto su oba seta rešena tek u taj-brejku - 6:7(9), 6:7(4).

Ovim porazom, Srbija je ostala bez predstavnika u Meksiku, ali mnogo veća žal ostaje za ovakvim mečom, jer stvarno, mogao je Đere ovde da napravi iznenađenje i izbaci Cicipasa, inače četvrtog tenisera sveta. Imala je publika priliku da uživa u spektaklu koji je, kao što je gore navedeveno, trajao preko dva sata.



Đere je sasvim solidno krenuo u ovom meču, sigurno je branio svoj servis, a čak je prvi i napravio brejk u sedmom gemu seta, kada je poveo sa 4:3. Odmah u narednom se srpski teniser sastao i sa dve brejk lopte, ali je uspeo obe da sačuva. Imao je Đere i set loptu, ali je prokockao tu priliku i sve je krenulo nizbrdo.

Kasnije je Đere i u taj-brejku imao set loptu, i to na svoj servis, ali je potom izgubio dva mini brejka, da bi Cicipas iskoristio svoju jedinu priliku, prenosi Telegraf.



Kod drugog seta nije bilo toliko drame kao u prvom, Đere je izgubio brejk već na startu, da bi isti vratio u devetom gemu, kada je Cicipas servirao za pobedu u ovom meču.

Ponovo je sve otišlo u taj-brejk, ali je Đere sada bio dosta slabiji, koncentracija je popustila i Cicipas je ubedljivo slavio sa 7:4, pošto je Srbin prethodno spasio dve meč lopte.

U narednom kolu, Cicipas će igrati protiv boljeg iz duela Volf - Sonego.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR