Glas Javnosti

ČOVEK KOJI JE RASPLAKAO NOVAKA: On danas možda igra poslednji meč u karijeri

Tenis
Autor: Glas javnosti

Huan Martin Del Potro igra svoj oproštajni turnir.

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro (33) oprašta se od tenisa. Div iz Tandila, kako zovu 198 cm visokog tenisera, igra svoj poslednji turnir u karijeri u kojoj će biti zauvek upisano da je osvojio Grend slem titulu i bio šamion US Opena 2009. godine.

Del Potro nije mogao da pokaže svoj pun talenat i potencijal, a razlog su brojne povrede i operacije koje je imao tokom karijere. Upravo zbog njih i završava karijeru ranije nego što je planirao i pre nego što je bilo kod od ljubitelja tenisa želeo.

Kada je nedavno najavio da se vraća tenisu posle pauze od dve godine, malo ko je očekivao da će to biti oproštajni turnir. Ali, to je uz suze otkrio na konferenciji za novinare u Buenos Ajresu pred start Argentina opena.

Svi se nadaju da će Del Potro uspeti da ide do kraja, kako bi jedan od najjačih forhenda u istoriji tenisa gledali što duže. Ali, svaki naredni meč može da bude i poslednji za Del Potra.

Njegov meč protiv sunarodnika Federika Delbonisa na programu je u ponoć. Delbonis je prema kladionicama i favorit, a nema sumnje da će mnogi ljubitelji tenisa u Srbiji takođe ostati budni da isprate meč dobroćudnog diva.

Del Potro je tokom karijere imao neke epske duele sa Novakom Đokovićem. Čak 20 puta su odmerili snage, a Novak je u priličnom vođstvu sa 16:4. Ipak, u ta četiri poraza su neki od najtežih za Novaka u karijeri. Jedan je bio posebno bolan, a to je onaj sa Olimpijskih igara u Riju u prvom kolu, kada je Novak počeo da ima probleme sa laktom, a nije imao ni sreće na žrebu, pa je već u prvom kolu dobio najveću minu.

Posle poraza nakon dva tajbrejka, Novak je u suzama napustio teren. Tada je svet obišla i scena kada ga je Del Potro tešio, a time je zauvek kupio i srca srpskih navijača, iako ih je prethodno rastužio zbog izbacivanja Đokovića.

Međutim, povrede koje su kasnije nastale sa šakom i kolenima, udaljile su Del Potra sa terena, a skratile su mu i karijeru. Sada čekamo ponoć da gledamo poslednji teniski tango argentinskog diva pred svojom publikom.

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR