Glas Javnosti

NOVAK JE KRALJ PARIZA! Čelični Đoković osvojio 40. masters titulu (FOTO, VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je masters u Parizu!

Novak je u velikom finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova - 6:4, 6:3, posle jednog sata i 39 minuta igre.
Đokoviću je ovo sedma titula u Bersiju i ukupno 40. iz Serije masters 1.000. Ujedno ovo mu je 97. titula u karijeri. 


Foto: Jutjub

Prošle godine je svetski broj jedan poražen u finalu od Holgera Runea, sada je otišao korak dalje i to će mu doneti novih 400 bodova na ATP listi.


Još jednom se ispostavilo da je srpski teniser prava noćna mora za Grigora, pošto Novak sada u međusobnom skoru vodi sa 12:1.

Uprkos stomačnom virusu koji ga muči i maratonskim mečevima ove sedmice, Đoković je odigrao odličan meč i ponovo dokazao da je čovek od čelika.

I jedan i drugi su dosta nervozno ušli u finale, pa smo u uvodnih nekoliko gemova gledali samo greške, ali su serveri bili prilično sigurni.


Međutim, kako je set odmicao, tako je Novak bivao sve sigurniji, a čak i kada se ne bi osećao komforno sa osnovne linije izlazio bi na mrežu gde je bio perfektan. Prelomni trenutak seta, odnosno meča dogodio se u sedmom gemu kada Novak koristi jedinu brejk priliku, pošto je Dimitrov bekhend smestio u mrežu.

Manje probleme imao je Đoković da zatvori set, ali nije dopustio rivalu brejk loptu, pa je poveo sa 1:0.Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Đoković je bio miran, siguran i strpljivo čekao šansu za brejk.


Naterao je Grigora na nekoliko grešaka u nizu, napravio dva brejka i u velikom stilu došao do nove pobede.


Glas javnosti/A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR