Glas Javnosti

CICIPAS: Đoković je jedan od najboljih svih vremena, a još nije dostigao svoj limit

Tenis
Autor: Glas javnosti

Grčki teniser Stefanos Cicipas izjavio je da najbolji igrač sveta Novak Đoković još nije dostigao svoj limit, prenosi grčki sajt "Tromaktiko".

„Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit”, izjavio je Cicipas.

Đoković i Cicipas su odigrali 13 međusobnih duela u karijeri, a srpski teniser vodi 11:2 u pobedama. Đoković je dva puta pobedio Cicipasa u finalima grend slem turnira.


„Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj. Spreman sam da nastavim da radim ovako u narednih 20 godina, rekao je Cicipas.

Grčki teniser je istakao da uvek mora da se dokazuje.

„Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina”, zaključio je Cicipas, preneo je Tanjug.


Đoković je pre nedelju dana 10. put osvojio Australijan opena, pošto je u finalu turnira u Melburnu pobedio Cicipasa. Srpski teniser je stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri, a potom je preuzeo prvo mesto na ATP listi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR