Glas Javnosti

Bez „Kralja šljake“ na predstojećim Olimpijskim igrama

Tenis
Autor: Glas javnosti

Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, ne može da učestvuje na Olimpijskim igrama ukoliko ne bude kršio pravila. „Kralj šljake“ ima veliku želju da igra u Parizu posle čega bi verovatno i završio karijeru, ali upitno je da li će moći.

Novak Đoković, prvi reket sveta, zvanično je vizu za Olimpijske igre u Parizu naredne godine obezbedio kada je odigrao meč za Srbiju u okviru Dejvis kupa.


Koliko god da je ove godine ostvario velike, istorijske rezultate, pravila nalažu da na Olimpijske igre može da ide samo igrač koji je nastupao za reprezentaciju što u prethodne dve godine nije uradio Rafael Nadal.

Čuveni „Bik sa Majorke“ u bogatoj karijeri stigao je do zlata na Olimpijskim igrama, ali ako se pravila poštuju neće imati priliku da se bori za novo jer je Španija do sledeće godine završila sa reprezentativnim obavezama pošto se nije kvalifikovala u četvrtfinale Dejvis kupa.


Zanimljivo je da je jedan presedan ovog tipa napravljen kada je reč o Rodžeru Federeru koji takođe nije imao nastup za reprezentaciju, ali mu je pomogao Teniski savez Švajcarske, međutim on je zbog povrede propustio Olimpijske igre.


Španac je naglasio da bi uz singl voleo da igra i dubl na Olimpijskim igrama u Parizu, a pitanje je samo da li je zaboravio pravila ili je već obavešten da će u njegovom slučaju biti napravljen presedan, što apsolutno ne bi bilo u redu prema ostalim teniserima.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR