Glas Javnosti

ŠTA JE NOVAK NAUČIO OD FEDERERA: "Dobio sam inspiraciju"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Hvatao sam beleške sa svojim timom, izjavio je Novak.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal tokom prethodnih godina međusobno su se inspirisali i postajali sve bolji upravo zbog tog rivalstva. Kako su godine prolazile, mogli su i da uče jedni od drugih, a to se ne stidi da prizna srpski as.

Poslednjih nekoliko godina Novak Đoković akcenat je stavio na velike turnire, Grend slemove i Masterse. Desi se da odigra i manje turnire, ali oni služe čisto da se overi forma za nešto ozbiljnije što sledi.

Takav pogled na sezonu Novak je počeo da gaji ugledajući se na Rodžera Federera.

„To je najvažnija stvar koju sam naučio od Rodžera Federera. Kako da najbolje organizujem moj raspored oko grend slemova. On je jedan od prvih koji je organizaciju i pripremu odveo na viši nivo“, istakao je Novak.


Prvi reket sveta otkrio je da je čak hvatao i beleške odnosno pisao kako to radi Švajcarac da bi primenio sličan princip.

„To me je inspirisalo i hvatao sam beleške sa mojim timom. Tu inspiraciju koju sam dobio kada je njegov raspored u pitanju sam iskoristio i gledao kako on radi te stvari“, priznao je Novak Đoković.

Švajcarac je karijeru završio 2021. godine, a pogotovo poslednjih godina trudio se da mu raspored ne bude krcat jer je čuvao energiju za velike turnire. Obično bi ih kao i najveći broj tenisera odigrao na šljaci, da bi pred početak sezone na travi i betonu odigrao po jedan do dva turnira, što radi i Novak.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR