Glas Javnosti

BAŠ ME BRIGA! TO JE PROBLEM TENISA! Kirjos ljut, samo o sudiji iz Majamija priča (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Australijanski teniser Nik Kirjos ponovo se našao u centru pažnje na susretu u Majamiju protiv Janika Sinera.

Australijanski teniser Nik Kirjos ponovo se našao u centru pažnje na susretu u Majamiju protiv Janika Sinera.

Bio je nezadovoljan nakon meča suđenjem Španca, kao i organizatorima ATP Tura.

"Bio sam frustriran. Da li je to zabranjeno? Mislim da Karlos nije dobro kontrolisao publiku. Naravno, svako ima svoje mišljenje. Ja smatram da nisam zaslužio kazneni poen. Rekao sam svom timu da bi Metju Rid, nekadašnji igrač, mogao isto tako da radi kao sudija. Ako je to, na 5:3 u taj-brejku četvrtog kola Majamija, uz hiljade dolara u igri, vredno kaznenog poena, onda ne znam… Smešno je“, izjavio je Kirjos.


Nastavio je da kritikuje Bernardesa.

"Šta vi mislite ko je dobar sudija? Ako mu svi navijači zvižde, ako želi da bude u centru pažnje, onda ne radi svoj posao kako treba. Niko na stadionu nije kupio kartu da bi slušao njega kako priča. Imamo Sinera na jednoj strani, koji je jedan od najboljih igrača u našem sportu, ja sam sa druge. Mnogi su došli da vide nas, a on je pričao i pričao. Pitao sam ga šta radi. Nikada nisam bio deo meča gde ljudi toliko nisu voleli sudiju. Izgleda ga je povredilo što sam rekao da ga navijači ne vole. A tako ne možete da se ponašate kada ste sudija. U stvari, ne radite ništa osim što govorite rezultat. To mogu i navijači“, dodao je Kirjos.


Upitan je da li očekuje da bude drastično kažnjen.

"Šapovalov je jednom pogodio sudiju u oko i kažnjen je sa 5.000. Ja sam bacio reket, koji nije udario nikoga i kažnjen sam sa 25.000. To je problem tenisa. Šta još treba da uradim za ovaj sport? Tenis ne štiti svoje zvezde. ATP nikad ne štiti igrače. Pre neki dan sam otišao do dečaka i poklonio sam mu svoj reket, on će to pamtiti ceo život, a ATP to ne stavi na društvene mreže. Nije me briga. Znam da sam dobra osoba. Ali zbog čega bi me kaznili sada? ATP neće uraditi ništa sudiji. Niko neće pisati loše o njemu. Ponovo će suditi, a niko neće pamiti koliko je loš bio danas. A ja ću morati da se nosim sa lošim komentarima“, zaključio je Kirjos.

Podsetimo, bolji u ovom duelu nakon dva seta je bio Janik Siner (7:6, 6:3), a Italijan će u četvrtfinalu igrati sa Fransiskom Serundolom.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR