Glas Javnosti

AMERIKANAC NOVA RECKA! Ovo mu je NAJBOLJI START SEZONE: Bolji od Rodžera, ali NIKADA od Noleta (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Indijan Velsu pošto je rezultatom 2-0 u setovima posle velike borbe savladao Amerikanca Rajlija Opelku.

Španac nastavlja fantastičan start 2022. godine - za sada je zabeležio 18 pobeda i nijedan poraz. To je najbolji start sezone u karijeri osvajača 21 grend slem titule.

Po setovima bilo je 7:6 (3), 7:6 (5) za tenisera sa Majorke nakon dva časa i 13 minuta. Naredni protivnik „Kralju šljake“ biće Nik Kirijos, kojem je morao da preda Italijan Janik Siner.



Ovom pobedom Nadal je prevazišao najbolji start sezone koji je ikada imao Rodžer Federer (17-0), ali i dalje zaostaje za dve sezone u kojima je Novak Đoković imao fantastične početke. Srpski teniser je 2011. godine imao seriju 41-0 na startu sezone, a 2020. ona je bila 26-0.

U prvom setu nije bilo brejkova, a obojica tenisera su lako dobijala gemove na svoj servis. U taj-brejku je 211 centimetar visoki Amerikanac izgubio dva poena na svoj servis u finišu, a to je iskusni Španac vešto iskoristio za 1-0.



U drugom setu viđeno je pregršt uzbuđenja i brejk-lopti - prvi je servis rivalu oduzeo Opelka (u petom gemu), ali je Nadal uspeo da tu prednost neutralizuje (u osmom gemu) posle velike borbe. U novom taj-brejku odlučio je jedan mini-brejk, a Nadal je iskoristio treću meč-loptu za trijumf.



Nadala sada čeka Nik Kirjos, sa kojim je u prošlosti imao nesuglasica, a u osam međusobnih mečeva koje su imali, Španac je pobedio pet puta, piše Nova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR