Glas Javnosti

Zorana Arunović upucala zlato u Minhenu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Naša reprezentativka u streljaštvu pobedila na „H end N kupu”

Reprezentativka Srbije pištoljem Zorana Arunović (na slici u sredini) osvojila je zlatno odličje vazdušnim pištoljem, drugu medalju na „H end N kupu” u Minhenu, jer je dan ranije osvojila bronzu.

Uz Arunovićevu u finala drugog dana su se plasirale još dve srpske takmičarke, obe vazdušnom puškom. Aleksandra Havran je zauzela peto, a Ivana Anđušić Maksimović osmo mesto.


Zorana je učinila da finale dama pištoljem ne bude mnogo zanimljivo. Od početka je bila na čelu i nije dozvoljavala rivalkama da joj se približe. Na kraju, na drugom mestu, sa skoro tri kruga zaostatka, bila je još jedna legenda svetskog streljaštva, Olena Kostevič (Ukrajina). Treće mesto pripalo je iskusnoj Špankinji Sonji Franke.

Havranova je drugi dan za redom u Minhenu gađala u finalu i ponovo završila na petom mestu, kao i u sredu. Juniorka, je vrlo dobro počela u finalu i u jednom trenutku držala drugo mesto. Međutim, nijanse su odlučivale, pa je bilo promena u plasmanu.


Ivana Anđušić Maksimović
 je skromnije startovala, pa nije uspela da uhvati korak za ostalim finalistkinjama. Aleksandra je u kvalifikacijama zauzela šesto mesto, a Ivana je dalje prošla kao osma.

I preostale dve srpske predstavnice su bile blizu finala. Andrea Arsović je, sa 0,7 krugova zaostatka za Ivanom zauzela 12. poziciju, dok je Sanja Vukašinović bila 15.


Muškarci nisu došli do finala. Damir Mikec, koji je u sredu osvojio zlato pištoljem zauzeo je 11. mesto. Najbolji plasman puškom ostvario je Marko Ivanović - 15. poziciju.

Na današnjem programu su nadmetanja seniora (oba oružja) u miksu i juniora pištoljem oba pola pojedinačno.


Glas javnosti/SŽ 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR