Glas Javnosti

Naše čudo od deteta oborila rekord Ivane Španović

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Angelina Topić, mlada srpska atletičarka, u okviru tromeča Srbije, Slovenije i Hrvatske, oborila je državni rekord u skoku u dalj (6,57 metara) za starije juniorke. Prethodno je rekord držala Ivana Španović koja je 2007. godine skočila četiri 6,53 metara.

Atletska reprezentacija Srbije pobedila je u tromeču Sloveniju i Hrvatsku u dvorani na Banjici. Srpski atletičari pobedili su sa 192 boda, Slovenija je na drugom mestu sa 165, 5 bodova, dok je Hrvatska imala 150,5 i tako završila na trećem mestu.

Na takmičenju se posebno istakla talentovana Angelina Topić koja je u disciplini skok u dalj oborila državni rekord za starije juniorke star 17 godina.

Mlada Angelina u prvoj seriji skočila je 6,30 metara, u drugoj 6,33, a onda 6,57 u trećoj čime je nadmašila Ivanu Španović koja je 2007. godine skočila 6,53 metara.

Rezultat srpske atletičarke posebno je impresivan kada se uzme u obzir da je njena primarna disciplina u kojoj se takmiči skok uvis.

Na Olimpijskim igrama Angelina će se takmčiti upravo u toj disciplini, ali je pokazala talenat i nagovestila da bi mogla da bude i naslednica Ivane Španović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR