Glas Javnosti

ZLATNE DEVOJKE STIGLE U BEOGRAD: Odbojkašice dočekane kako prave šampionke to i zaslužuju

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Beogradski hotel M bio je mali da primi sve novinare i medije koji su želeli da ovekoveče trenutak dolaska odbojkašica Srbije sa svetskim zlatom.

Tražilo se mesto više, bolji kadar, hvatala se najlepša emocija, što iskreniji osmeh kako bi ostalo zapisano da su zlatne devojke u prestonicu Srbije stigle nakon apsolutne dominacije na šampionatu sveta u Poljskoj i Holandiji. 

Odbojkašice Srbija ostale su na svetskom tronu, pošto su u velikom finalu pregazile Brazil sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:17). Tijana Bošković, Bojana Drča, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Sara Lozo, Mina Popović, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković, Aleksandra Jegdić, na čelu sa selektorom Danijeleom Santarelijem pokorile su svet, pošto su bez poraza završile tunir. Dominantno, sa 12 maksimalnih pobeda i samo pet izgubljenih setova. Više nego dovoljno da srpske odbojkašice ispišu istoriju. 

Na nastavku zlatnog niza i osmogodišnje vladavine planetom, čestitke im je uputio predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić. - Moram da se zahvalim ekipi i stručnom štabu što su pokazali jednistvo i pristup igri i nacionalnom dresu. To je bilo za poštovanje. Bilo smo ubeđeni da će dati sve od sebe. Sreća svih nas i navijača je veća što je na njihovim grudima zlatna medalja. Pozivam navijače da ih uvek podržavaju. Hvala vam na ovo što ste napravili. Ovo je vaš dan, ovo je fantastično - rekao je Gajić. 

Zajedno sa čenlicima Saveza i sponzorima, zlatnim šampionkama uručio je cveće i prigodne poklone u vidu zlatnika. Trener Danijele Santaerli rekao je da će dan finala pamtiti dok je živ. 

- Izvinjavam se što pričam na italijanskom. Zaista misli da rezulatat dugujemo radu od pet meseci. Sve igračice su trudile, proliveno je dosta znoja i ovo je rezultat toga. Hvala stafu na pomoći, hvala Savezu. Kada sam došao ovde imao sam san i nadu da ćemo uraditi nešto veliko. To se i ostvarilo. Srećni smo znog uspeha, ali znam da je javnost posvećujemo njima. Ovaj 15. oktobar ostaće uvek u srcu. Zahvaljujem se Savezu na povernju, stručnom štabu i divnim devojkama - rekao je Santareli. 

 

Tehničar Bojana Drča obratila novinarima. 

- Utisci se još nisu slegli. Nije bilo lako odbraniti svetsko zlato. Verovale smo u to i to smo pomakale na terenu. Hvala svima na podršci i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu - rekla je Drča. 

Kapitenka Tijana Bošković povela je srpsku četu, koja je u hotelu M pozdravljena aplauzima i ovacijama. 

- Nisam svesna šta smo uradili. Biće potrebno vreme da nešto pametnije kažem. Čast i privilegija je biti deo ovog tima. Verovale smo jedna u drugu i igrale smo timski i zato smo uzele zlato. Hvala na podršci, nadam se da se ćemo se opet istim povodom okupiti - rekla Bošković, dvostruki uzastopni MVP Svetskog prvenstva.

Aerodrom i hotel bili su samo uvertira za ono što će svetske šampionke doživeti u nedelju od 20 sati, kada će im ispred Skupštine grada biti priređen doček.
SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR