Glas Javnosti

Odbojkašice razbile Brazil i osvojile drugo svetsko zlato (FOTO)

Sport
Autor: Glas javnosti

Srbija je najbolja na svetu. To je najkraći mogući opis za ono što su priredile naše odbojkašice na planetarnoj smotri. "Orlice" su u finalu razbile Brazil sa 3:0 (26:24, 25:22, 25:17) i pokazale da im nema ravnih.

Kada šampionat okončate sa 12 pobeda iz isto toliko mečeva, kada izgubite samo pet setova, onda je jasno da niko drugi ne sme da bude vladar planete osim vas.

Tijana Bošković je bila nezaustavljiva, libero Teodora Pušić je sve stizala, prijem Bianke Buše je bio sjajan, na mreži je blistala Bojana Drča... sve je bilo izvrsno u izvedbi izabranica Danijelea Santarelija koje su očitale rivalkama još jednu lekciju iz odbojke. 

Ovo je drugo uzastopno zlato za Srbiju na Svetskim prvenstvima, a ukupno treća medalja, pošto je 2006. godine u Japanu osvojeno bronzano odličje.

Da su naše odbojkašice najbolje na svetu ne pokazuje samo ovaj veliki uspeh, već to da se konstantno od 2015. osvjaju medalje na velikim takmičenjima (dva zlata, srebro i bronza sa Evropskih prvenstava, dva svetska zlata, kao i srebro i bronza sa Olimpijskih igara). 

Što se ovog meča tiče samo je prvi i polovina drugog seta bila donekle neizvesna, ali i tada se videlo da su "orlice" dominantne, sve ostalo je proteklo u znaku Srbije.

A, ono što je viđeno u trećem setu treba staviti u odbojkaške udžbenike. Naše devojke su pucale iz svih oružja, odbrana je bila besprekorna i Brazilke su ličile kao neka ne baš toliko jaka selekcija.

Pitali su se mnogi da li Danijele Santareli može da odmeni Zorana Terzića, čoveka koji je postao sinonim za trofeje. Sada je dat odgovor - i te kako može. Italijan je nastavio sa uspesima, iako na ovom takmičenju nije bilo "nezamenjivih" Milene Rašić (reprezentativna penzija), Maje Ognjenović, libera Silvije Popović... jer devojke koje su bile na terenu na ovom Svetskom prvenstvu očarale su ponovo planetu.

Sa druge strane Brazilke će morati još da sačekaju na svetsko zlato. Ovo im je bila četvrta prilika, ali opet su ostale praznih šaka i moraće da se zadovolje drugim mestom, ili novim srebrom oko vrata.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je fenomenalna Tijana Bošković sa 24 poena, pratila ju je Jovana Stevanović sa 11. Na drugoj strani najbolje su bile Ana Karolina i Gabrijela Gimaraeš sa po devet poena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR