Glas Javnosti

VREME RADI ZA MLADE: Odbojkaši se već nekoliko dana pripremaju za Ligu nacija i žele da se nametnu selektoru Kolakoviću

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Odbojkaši Srbije započeli su ove nedelje pripreme za Ligu nacija 2022.

Na spisku Igora Kolakovića našlo se 18 odbojkaša koji će trenirati u dvorani „Slodes“ u Beogradu, prenosi Odbojkaški savez Srbije. Trener i ostali članovi stručnog štaba priključiće se timu naknadno zbog svojih klupskih obaveza.

Odbojkaši će prve nedelje nastupati u Otavi, gde će se sastati sa Bugarskom, Francuskom, Argentinom i Nemačkom (od 7. do 12. juna).



Drugu sedmicu(od 21. do 26. juna) će provesti u Sofiji, a rivali naše reprezentacije će biti Brazil, Kanada, Australija i SAD.

Utakmice treće nedelje su na programu od 5. do 10. jula, a Srbija će se u Gdanjsku sastati sa Slovenijom, Iranom, Italijom i protiv selekcije koja će zameniti Rusiju.



Seniori Srbije u grupnoj fazi Lige nacija neće igrati protiv Poljske, Japana i Holandije.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku nedelju takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne nedelje od utorka do nedelje.



Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne. Finalni turnir biće održan od 20. do 24. jula, a organizator će naknadno biti poznat.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR