Glas Javnosti

ZNA SE TERMIN SLEDEĆEG BEOGRADSKOG MARATONA : Evo gde i kada će biti održan

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pripreme za 37. Beogradski maraton već su u toku, određen je i termin kada će da se održi.

Pripreme za 37. Beogradski maraton već su u toku, a on će se održati prema najavama organizatora  28. aprila 2024. godine:

„Potrudićemo se da kao i ove i sledeće godine uvedemo neke novitete. I dalje ćemo se truditi da fokus bude na trkačima, ali da maraton bude ispraćen u bogat zabavni sadržaj. Želimo da kroz ovu manifestaciju ujedinjujemo region, ugostimo što veći broj stranaca, ali i da takmičarski podižemo kvalitet trka“, rekao je Darko Habuš, direktor najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji.

On je istakao da ono što je 36. Beogradski maraton posebno izdvojilo od svih prethodnih je njegov društveno-odgovorni i humanitarni karakter.

Za dve nedelje se očekuje, ističe,  sada već tradicionalni događaj Heroji Beogradskog maratona, na kome najgrađujemo one koji su postigli svojevrsni poduhvat i završili neku od trka Beogradskog maratona:

„U saradnji sa dobrotvornom organizacijom BELhospice sakupljeno je 64 hiljade evra pomoći za onkološke pacijente i decu sa dijagnozom neizlečivih bolesti. Takođe, uticali smo na svest najmlađih, ali i onih starijih da ne okrećemo glavu od osoba sa invaliditetom, migranata i svih onih koji su na neki način ugroženi, jer su svi oni zajedno bili sa nama na stazi. Podizali smo i svest dece o značaju zaštite životne sredine kroz edukativne radionice tokom samih trka“, objašnjava Habuš.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR