Glas Javnosti

TRKAČI, PAŽNJA, OVAJ PARAMETAR ĆE DANAS BITI VISOK: Posetioci MARATONA neka se drže hlada!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Maksimalna dnevna temperatura biće oko 22°C

Na maratonski dan u Beogradu će osvanuti prijatno, vedro jutro sa temperaturom oko 10 stepeni.

Tokom dana očekuje se pretežno sunčano i toplo, a i temperatura će vrlo brzo rasti tokom dana, tako da se već oko 10 časova očekuje da dosegne čak 18-19 stepeni, oko podneva i do 21! Maksimalna dnevna biće oko 22°C.

Sve vreme duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, koji će prema kraju dana biti u pojačanju, dok će u vreme maratona vetar biti veoma prijatan i ugodan.

 

Vazdušni pritisak biće u postepenom padu i biće oko normale, a upravo će taj pad pritiska biti uvod u naoblačenje koje se očekuje u noći ka ponedeljku i u jače pogoršanje vremena od ponedeljka.

Dakle, skoro svi meteorološki paramertri biće idealni tokom održavanja maratona, a i jutarnja i dnevna temperatura u skladu sa kalendarom i oko prosečnih vrednosti za treću, odnosno poslednju dekadu aprila.

S obzirom na to da se očekuje sunčano, posebnu pažnju treba obratiti na vrednosti UV zračenja, koje će oko podneva i ranog poslepodneva biti umerene, uz indeks oko 5-6, pa usled izalaganju suncu duže od pola sata treba koristiti adekvatnu zaštitu u periodu od 10 do 15 časova.

Glas javnosti / Espreso

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR