Glas Javnosti

Srpski vaterpolo ponovo na vrhu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolisti Srbije savladali su Mađarsku, aktuelnog prvaka sveta, u Budimpešti 16:14 posle peteraca (4:3, 1:3, 2:2, 5:4 - 4:2) u trećem kolu E-ON kupa.

Dušan Mandić i Strahinja Rašović bili su najefikasniji u srpskom timu sa po tri gola.

Jeste selektor Mađarska Žolt Varga odmarao jake adute ali kada se zna ko je sve od Srba ostao kod kuće bio je to duel potpuno ravnopravnih rivala. Srbija se isprsila, borbeno sa jakim tempom, odličnom igrom povela 4:1 ali se Mađari nisu predavali. Vratili su se u igru a pred veliki odmor prelepim golom Buriana poveli 6:5.

I tada je počela igra u kojoj je Stevanovićev sastav stalno jurio razliku. Domaćin je imao gol-dva prednosti, 9:7, 10:8, 11:9, 12:10 ali ni jednog trenutka nije bilo panike u gostujućem taboru.

Raspoloženi Mandić, koji se prdružio raspucanom Strahinji Rašoviću, je smanjio 54 sekunde pre kraja. Krenuli su Mađari u napad, Lukić je osvojio loptu i Srbija je dobila 28 sekundi za izjednačenje. Odlična akcija je rezultirala golom Viktora Rašovića sa, za njega neuobičajene, leve strane. Ostale su još dve sekunde, vrlo dobri Filipović nije mogao da bude ugrožen.

Srbija je nagrađena za veliku borbenost do kraja. Da je malo bolje bilo sa igračem više (12-4), Mađari bi ranije pali. Ali i domaćin je škripao (13-4, jednom bez uspeha i sa dva igrača više), Srbija je tu delovala vrlo dobro. Pobeda protiv Mađara uvek prija, svetski prvak je svetski prvak i sigurno mu nije drago da pred svojom publikom bude poražen.

Naredni meč Srbija igra u četvrtak od 17.30 sati protiv Španije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR