Glas Javnosti

SRBIJA POLAKO NA VRH EVROPE: Dugo nismo bili na ovom mestu!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

U sedmom kolu ekipnog prvenstva Evrope muški tim Srbije nadigrao je drugog favorita turnira, selekciju Rumunije sa 2,5:1,5 , a istim rezultatom naše dame su pobedile reprezentaciju Holandije

Ako nas sećanje dobro služi, naš nacionalni tim celih 40 gdina nije bio na deobi prvog mesta na tabeli, upravo to se dogodilo posle pobede nad Rumunijom.

Veoma težak meč odigrali su naši momci. Igra nerava ovoga puta pripala je njima. Meč u kome smo videli 3 remija, rešen je na drugoj tabli gde je aktuelni prvak Evrope, Aleksej Sarana nadigrao Bogdana Danijela Deaka.


Na prvoj tabli Aleksandar Predke je odoleo Ričardu Raportu, na trećoj je Aleksandar Indjić podelio poen sa Kirilom Ševčenkom, dok na četvrtoj Velimir Ivić nije uspeo da pronadje put do pobede nad Konstantinom Lupuleskuom.
Poslednji su za stolom ostali Sarana i Deak, a srpski reprezentativac je još jednom prikazao izuzetnu preciznost u naizgled jednakoj završnici i tako doneo Srbiji 2 boda koja ih stavljaju na deobu prvog mesta. Po 11 bodova, zajedno sa Srbijom imaju i selekcije Nemačke i Engleske.

U pretposlednjem, osmom kolu, Srbiju očekuje duel sa reprezentacijom Engleske. Dame su još jednom bile bolje od favorizovanih protivnica. Posle prilično sigurne igre u sedmom kolu, Srbija - Holandija 2,5:1,5.


Teodora Injac je na prvoj tabli efektno nadigrala Elin Robers. Partija Žaokin Peng - Marina Gajčin, na drugoj tabli, završena je remijem.

Na trećoj tabli Jovana Erić je izgubila od Mahteld Van Forest, da bi konačan trijumf našoj reprezentaciji donela Tijana Mandura koja je savladala Teu Lančavu.
Naše devojke nalaze se na deobi šeste pozicije sa 9 bodova, a rivalke u osmoj rundi biće im reprezentacija Španije. Partije pretposlednjeg, osmog kola igraju se u nedelju od 15 časova. 

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR