Glas Javnosti

RUKOMETAŠI SRBIJE ZAVRŠILI UČEŠĆE NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rukometaši Srbije izgubili su od Crne Gore sa 29:30 (14:15) u meču trećeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Srbija je posle ovog meča eliminisana sa šampionata Evrope već posle prve faze.

Matematika je pre ovog duela bila jasna - samo je pobeda Orlove vodila u narednu fazu takmičenja, ali i pobeda Mađarske protiv Islanda. Sada nisu imali mnogo izbora - trijumf nad Crnom Gorom, koja je učešće na ovom šampionatu završila, je bio imperativ, ali...

Krenuli su Crnogoroci silovito (0:3), dok naši momci do kraja prvog poluvremena nisu našli način da stignu do preokreta (14:15).

Do njega su stigli početkom drugog dela golovima kapitena Ilića (18:17), ali je onda protivnik zbio redove, ruku je namestio Vujović i "lavovi" su za čas okrenuli igru u svoju korist (18:20).


Meč je potom ušao u više nego neizvesnu završnicu, a u "igri živaca" više strpljenja je imala Crna Gora. Na 10 sekundi do kraja meča na semaforu je stajalo 29:29, a onda su poslednji napad imali "lavovi" koji su ga pretvorili u - trijumf!

Najefikasniji kod Srbije bili su Lazar Kukić sa sedam i Nemanja Ilić sa pet pogodaka.

Kod Crne Gore su se istakli Branko Vujović sa osam, Miloš Vujović i Nemanja Grbović sa po sedam i Vuko Borozan sa šest golova.

Srbija je takmičenje završila sa dva poraza i jednim remijem, dok je Crna Gora upisala jednu pobedu i dva poraza.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR