Glas Javnosti

Da li je ovo godina srpskog rukometa?

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Godinama unazad očekuje se da muška rukometna reprezentacija Srbije konačno uradi nešto veliko. Nova prilika je pred vratima – Evropsko prvenstvo koje startuje 10. januara u Nemačkoj.

Sada već davne 2012. godine rukometaši Srbije su osvojili poslednju medalju, bilo je to srebro i to na domaćem terenu.

Od tada Srbija nijednom nije uspela da se plasira među deset najboljih ekipa na turniru i čini se da je sada došlo vreme za napredak.

Dolazak Tonija Đerone na poziciju selektora je konačno Srbiju približio modernim tokovima u rukometu, a pojavila se i plejada talentovanih igrača koji ideje iskusnog stručnjaka uspevaju da prenesu na teren.

Evropsko prvenstvo koje se igra od 10. do 28. januara u Nemačkoj je idealna prilika za to, naročito posle odličnih kvalifikacija.
Srbija je igrala u Grupi 2, zabeležila je pet pobeda na šest mečeva i sa druge pozicije, iza Norveške koja je imala bolju gol razliku, plasirala se na završni turnir.

Činjenica da je upravo favorizovana Norveška poražena u Novom Sadu daje razlog selekciji Srbije da se nada dobrom rezultatu u Nemačkoj.
Ipak, neće srpski tim imati lak posao, u prvoj fazi takmičenja smeštena je u Grupu C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

Ni raspored nije išao Srbiji na ruku, najpre će ukrstiti koplja sa skandinavskom reprezentacijom, potom slede severne komšije, a za kraj crnogorski nacionalni tim koji, iako na papiru najslabiji rival, nikada nije bio za potcenjivanje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR