Glas Javnosti

PREOKRET! Ukinuta joj suspenzija, može da nastavi takmičenje na ZOI u Pekingu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kamila Valijeva, petnaestogodišnja ruska zvezda u umetničkom klizanju, moći će da nastavi da se takmiči na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nakon što joj je ukinuta suspenzija.

Valijeva je dobila pozitivan test na trimetazidin i suspendovana je nakon što je Ruska antidoping agencija (RUSADA) to saznala 8. februara, ali je samo dan kasnije suspenzija ukinuta, saopštila je Međunarodna agencija za testiranje (ITA).

Petnaestogodišnja Ruskinja je osvojila zlato na timskom takmičenju u Pekingu sa reprezentacijom Rusije, nakon što je ušla je u istoriju Igara kao prva takmičarka koja je uspela da izvede potpuni četvorostruki skok.

„Valijeva je uložila žalbu na privremenu suspenziju 9. februara i RUSADA je odlučila da je ukine, pa je samim tim ovoj sportistkinji dozvoljeno da nastavi da se takmiči na Olimpijskim igrama. Razlog ovakve odluke biće saopšten svima što je pre moguće“, navedeno je u saopštenju ITA.

Međutim, Međunarodni olimpijski komitet je objavio da će pokrenuti žalbu protiv odluke RUSADA i da će o svemu odlučiti Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Valijevoj je do kraja ZOI ostalo da se takmiči i individualno. Kratki program se održava 15, a slobodni 17. februara, tako da će odluka CAS-a morati da dođe pre toga.

BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji "nisu po standardima"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR