Glas Javnosti

Norvežani ubedljivo savladali naše rukometaše

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rukometaši Norveške revanširali su se sa kamatom Orlovima za poraz u Novom Sadu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija Srbije je ubedljivo poražena u Bergenu u četvrtom kolu sa 35:25 (17:12)

Sander Sagosen zove se čovek za koga srpski rukometaši nisu imali rešenje večeras. Kao da su ga razljutili srpski igrači pre nekoliko dana, pa je skoro svaki napad Norvežana završavan njegovim golom ili asistencijom. Na kraju je zabeležio 12 pogodaka i bio egzekutor selekcije Tonija Đerone.



Kratko je srpski tim na ovom meču pokazao kvalitet, vodili su od trećeg do desetog minuta kada je Sagosen inicirao seriju od 4:0 za preokret i vođstvo (6:4) u 12. minutu.

Do 20. minuta Norvežani su držali dva gola prednosti, a onda je krenuo potpuni raspad sistema u igri srpskog tima koji je rezultirao zaostatkom od pet golova na poluvremenu (17:12).

Nije selektor Đerona uspeo da zaustavi taj pad tajm-autima, Norvežani su koristili bukvalno svaku grešku u defanzivi Orlova da na pauzu odu sa osetnom prednošću.

Drugo poluvreme nije donelo ništa drugačiju sliku na terenu. Prednost Norvežana je samo rasla, a u naš tim se uvukla i nedisciplina, pa je tako na primer Orbović bio isključen jer nije ostavio loptu na parket posle prekida akcije.

Ništa u srpskom timu nije funkcionisalo, krila kao da nisu ni izlazila na teren, junak prethodne utakmice Borzaš je za 40 minuta postigao samo jedan gol, pa Norvežani nisu imali od koga ni da strahuju.

Pored Sagosena, razigrao se i Reinkind sa šest golova u drugom poluvremenu, pa je Norveška u 43. minutu imala prednost od 26:18, da bi u 58. otišla i na najvećih 11 golova razlike (33:22), prenosi Sputnjik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR