Glas Javnosti

KAKVA POBEDA NAŠIH RUKOMETAŠA: Filmski u poslednjim sekundama meča Uroš Borzaš je presudio Norvežanima (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rukometna reprezentacija Srbije je na spektakularan način ostvarila pobedu protiv Norveške u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Golom Uroša Borzaša u poslednjim sekundama duela, Srbija je slavila u trećem kolu kvalifikacija sa 25:24.

Pored rezultata, pravu pobedu su i na tribinama ostvarili navijači Srbije, konstantnim navijanjem i pevanjem pesme „Veseli se srpski rode“.

„Atmosfera koju smo doživeli je neverovatna. Veliko hvala ljudima koji su došli, mi smo dali 110 odsto svoje snage, uspeli smo da pokrijemo nedostatke zbog igrača koji nam fale. Trudili smo se maksimalno i svaka čast momcima“, rekao je Borzaš.

Bek srpskog tima nije želeo da preuzima zasluge za pobedu.

„Nisam ja odlučio, ekipa je odlučila utakmicu, nisam ni gledao sat, samo sam šutirao. Za ovo se živi, mogu sutra da batalim rukomet“, dodao je skromni reprezentativac Srbije.
Veoma važan šraf u srpskoj ekipi bio je pivotmen Dragan Pešmalbek.


„Ovo je samo prvo poluvreme, ali smo veoma srećni zbog pobede. Naučili smo na Svetskom prvenstvu gde smo grešili, igrali smo do kraja. Imamo ambicije da budemo prvi u grupi“, istakao je Pešmalbek.

Selektor Toni Đerona je bio oduševljen atmosferom.


„Hvala ljudima koji su došli da nas podrže. Bio je ovo veoma važan meč, imali smo mnogo problema, nekoliko igrača nije moglo da ima, Milosavljević se povredio i u bolnici je. Igrači su zaslužili pobedu, a srećni smo i zbog navijača“, naveo je Đerona.

Srbiji u nedelju sledi gostovanje Norveškoj, a u aprilu će igrati protiv Finske i Slovačke. Posle tri kola, srpski tim je prvi na tabeli sa šest bodova iz tri meča, dva više od drugoplasirane Norveške i četiri od Finske. Slovačka poslednja bez poena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR