Glas Javnosti

Naša Reprezentacija u problemu: Na Brazilce bez golgetera Mitrovića i Vlahovića

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Po svemu sudeći, Dragan Stojković neće moći da računa na naše glavne napadače za duel sa višestrukim svetskim prvakom (24. novembra), što mu zadaje veliku glavobolju pred put u Katar. Čini se sve da budu spremni za duele sa Kamerunom i Švajcarskom

Kako i na koji način zadržati dobar fudbalski kurs, onu potrebnu sportsku stabilnost, ako pred najveći fudbalski događaj godine u Kataru, ne možete da računate na sve one igrače, koji su tokom dugih i iscrpljujućih kvalifikacija, nosili naš tim na leđima? Srbija se pred skorašnji start Mundijala (od 20. novembra do 18. decembra), susreće sa ozbiljnim problemima. Kako „Politika” saznaje „orlovi” će debitantski meč na svetskom prvenstvu, koji izabranike selektora Piksija očekuje već 24. novembra protiv Brazila, igrati bez svojih glavnih aduta u napadu: Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića!


Iako je do planetarnog fudbalskog događaja ostalo još desetak dana napadač Fulama i rekorder po broju gilova za naš nacionalni tim još uvek nosi štake! Gotovo je izvesno da će Mitrović propustiti prvu utakmicu na svetskom prvenstvu, jer ozbiljnu povredu koju je zadobio protiv Švedske u Liugi nacija vuče još od 24. septembra! U prvi mah se činilo da povreda našeg golgetera nije ozbiljnije prirode. Međutim, nakon detaljnih lekarskih pregleda ustanovljeno je da centarfor Fulama u toj utakmici polomio dve kosti na stopalu koje su mu kasnije pravile ozbiljan problem.

Kako saznajemo, Aleksandar Mitrović je trenutno u Beogradu gde lekarski tim, sastavljen od vrhunskih stručnjaka čini sve da se naš glavni napadač što pre oporavi i stavi u službu čitavog tima. Veruje se da će uz pomoć specijalnih medicinskih metoda ovaj sjajni golgeter biti spreman bar za duel sa Kamerunom (28. novembra) a potom i Švajcarskom (2. decembra).

Ali zabrinjava i činjenica i da je drugi naš napadač, nova zvezda svetskog fudbala Dušan Vlahović, igrač torinskog Juventusa takođe već neko vreme van terena. Povreda Dušana Vlahovića je takođe ozbiljne prirode ali ta povreda traži mirovanje od najmanje mesec dana. Kako sada stvari stoje i Vlahović bi mogao da propusti duel sa Brazilom, jer je tetiva koja se nalazi na premicaču dosta upaljena i istegnuta, i da mu to predstavlja veliki problem. Inače, fudbaler Juventusa je u trenažnom procesu u svom klubu ali radi odvojeno od ekipe. On je poslednju takmičarsku utakmicu za klub odigrao još 25. oktobra protiv Benfike u meču Ligi šampiona, kada je osetio bol pa je morao da izađe sa terena u 69. minutu. Male su šanse da će Dušan Vlahović i večeras, kad „staru damu” iz Torina očekuje duel protiv Verone, biti u protokolu.


Srbiju očekuju daleko zanimljivije i važnije utakmice protiv Kameruna i Švajcarske, gde će u direktnom duelu sa glavnim konkurentima pokušati da se domogne drugog mesta na tabeli i plasmana u novu rundu svetskog prvenstva. Inače, naši najbolji fudbaleri okupiće se u ponedeljak u kući fudbala u Staroj Pazovi. Već narednog dana „orlovi” kreću za Manamu gde ih 18. novembra očekuje meč i generalna proba sa selekcijom Bahreina. Nije tajna da u stručnom štabu postoji ozbiljna zebnja jer bi izostanak Mirovića i Vlahovića na startu Mundijala definitivno bio ozbiljan hendikep za naš nacionalni fudbalski tim! 

Konačan spisak tek u ponedeljak

Dragan Stojković Piksi se nenadano našao pred velikim problemima i to u trenutku kada se od selektora očekuje da objavi konačan spisak kandidata za Mundijal u Kataru. Iako je većina selektora obavila tu dužnost, Srbija će konačan spisak fudbalera objaviti tek u ponedeljak, pošto se Stojković uveri kakav je zdravstveni bilten sa ostalim igračima. Definitivno, za ovu smotru fudbala biće nam potrebni spremni i sveži fudbaleri. Nadamo se da neće biti nekih velikih tektonskih promena, i da ćemo u Kataru otići sa najjačim snagama...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR