Glas Javnosti

FORMULA 1 RASKINULA SARADNJU SA RUSIMA: Čelnici UŽASNUTI ratnim stanjem, Olimpijski komitet poziva na BOJKOT još jedne zemlje

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Poslednjih dana Rusija se suočava sa mnogim sankcijama, ali i zabranama učestvovanja na takmičenjima, događajima, te raskidanjem brojnih ugovora.

Ovaj put je potez povuklo rukovodstvo Formule 1 koje je raskinulo ugovor sa organizatorima trke za Veliku nagradu Rusije.

Trka u Sočiju, koja je trebalo da se vozi 25. septembra, otkazana je prošle nedelje, ali raskidom ugovora sa ruskim organizatorima neće biti ni trke u Sankt Peterburgu, koja je planirana za 2023. godinu. Komercijalni ogranak Formule 1 se na ove poteze odlučio nakon ruskog napada na Ukrajinu.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) u utorak je osudila ruski napad na Ukrajinu. Ipak, ruski i beloruski vozači će moći da se takmiče ove sezone kao neutralni sportisti bez isticanja državnih simbola na trkama.

Međunarodni olimpijski komitet je, takođe, pozvao sve sportske organizacije da isključe Rusiju i Belorusiju iz takmičenja zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR