Glas Javnosti

NOLETOVA NAJVEĆA ŽIVOTNA POBEDA: Migrant koji je 9 godina bio ZATOČEN u hotelu užasa u Melburnu konačno SLOBODAN ČOVEK (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Situacija u kojoj je Novak Đoković bio u Melburnu kada je zatočen u hotelu za migrante obišla je čitav svet, a sada se proširila priča o jednom migrantu koji je u ovom hotelu bio zatočen devet godina.

Dok je Đoković je bio u hotelu u Melburnu, pročulo se za priče mnogih migranata, a jedan od njih je Mehdi Ali koji je pobegao iz Irana kada je imao 15 godina. Čak devet godina je izgubio u hotelu gde je bio zatočen, odakle se borio da se čuje njegov glas i apel za slobodu.

Mnogiu od njih su ovaj period od devet godina proveli bukvalno sve vreme u hotelu bez mogućnosti izlaska ili mogućnosti da osete čist vazduh, jer prozori nisu mogli da se otvore.


Danima su mnoge grupe za ljudska prava protestovale ispred tog hotela, ali je najveću pažnju svetskih medija grupa zatočenih migranata dobila kada su dobili i svetski poznatog komšiju, tenisera Novaka Đokovića, koji je nedelju dana bio zatočen u istom ovom hotelu, za koji je i sam rekao da je ispod svakog uslova za život.

Ali koji je napunio 24 godine sada je zvanično slobodan čovek, a radosnu vest je podelio sa svojim pratiocima na Tviteru. 

- Večeras sam slobodan da napustim Australiju i počnem svoj život u Sjedinjenim američkim državama. Ali, neću biti srećan dok svi moji prijatelji ne budu oslobođeni iz pritvora. Nije sloboda dok svi ne budemo slobodni. Hvala vam za podršku - napisao je Mehdi Ali, a prenosi Telegraf.

Možda Novak nema direktnih zasluga u celoj priči, ali je njegovo zatvaranje i borba za slobodu i pravdu nesumnjivo uticala da se čuje glas migranata koji su ovde proveli mnogo godina i da jedan od njih ugleda svetlost dana. Sigurno da će ovo doneti šanse i drugima da izađu uskoro iz zatočeništva i započnu novi život. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR