Glas Javnosti

Forman optužen za seksualno zlostavljanje

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Legendarni američki bokser Džordž Forman, nekadašnji prvak sveta teške kategorije, ponovo je optužen za seksualno zlostavljanje u periodu sedamdesetih godina prošlog veka. “Velikog” Džordža je optužila njegova rođaka, rekavši da ju je silovao 1974. godine, kada joj je bilo svega 15 godina. Poznati borac tada je imao 24.

Žena koja sada ima 64 godine i koja je dalja rođaka Formana i nije u krvnom srodstvu sa njim, podnela je građansku tužbu protiv poznatog boksera. U njoj navodi da se zločin dogodio na Formanovom ranču u Kaliforniji.

Ona kaže da je odlučila da javno istupi posle iskaza dve žene, koje su u šezdesetim godinama, koje su optužile Formana za sličnu vrstu zlostvaljanja.

Ova vest dolazi u svetlu činjenice da je nedavno počeo da se emituje film baziran na životu ovog boksera pod imenom “Big George Foreman”. Bokser je izjavio da ne zna ništa o situacijama koje su žene navele u svojim iskazima sudu.


U profesionalnoj karijeri Džordž Forman je ostvario 76 pobeda (68 KO) i 5 poraza, samo jedan nokautom, i to od Muhameda Alija 1974. godine u Kinšasi. Taj legendarni meč jedan je od najpoznatijih u istoriji boksa i bio je promovisan pod nazivom “Tutnjava u Džungli”.

Džordž Forman je tokom karijere imao i 10 godina dugu pauzu, a vratio se 1987. godine kao potpuno nov osoba. U međuvremenu se duboko posvetio hrišćanskoj religiji.



Smatra se jednim od najjačih udarača u istoriji ovog sporta, a njegovi udarci nisu bili toliko eksplozivni, koliko teški. Profesionalnu karijeru počeo je krajnje dominantno, a do spomenutog poraza od Alija imao je skor 40-0.

Prvi put je postao šampion sveta na Jamajci 1973. godine, kada je brutalno nokutirao Džoa Frejžera, a onda je 1994. godine postao najstariji šampion teške kategorije u istoriji boksa, kada je nokautirao Majkla Murera u nezaboravnom meču.


Pored boksa istakao se i kao biznismen, a veliko bogatstvo stekao je proizvodnjom i prodajom prenosivog roštilja po imenu “Džordž Forman Gril”. I dalje se ne zna koliko je tačno novca Forman zaradio od ovog proizvoda, ali je roštilj do 2009. godine prodat u 100 miliona primeraka.

Forman ima dvanaestoro dece sa nekolicinom žena. Zanimljivo je da se sva petorica njegovih sinova zovu identično kao slavni bokser – Džordž Edvard Forman.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR