Glas Javnosti

Belingema će u Realu plaćati suvim zlatom

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Prvi čovek Reala Florentino Perez neće dozvoliti još jednoj superzvezdi da se povuče posle načelnog dogovora, a uoči potpisivanja ugovora o transferu kao što je bio slučaj Kilijan Mbape.

Naravno, ovo se odnosi na asa Borusije Dortmund Džuda Belingema, o čijem transferu u Real su pisali mediji prethodnih dana.

Ugovor još nije potpisan, logično, jer su sezone u Nemačkoj i Španiji još u toku, a ranije se pisalo da je načen dogovor postignut, te da će transfer biti samo formalnost.


Kako je više puta navedeno, Belingem će potpisati šestogodišnji ugovor, a njegova oslobađajuća klauzula iznosiće milijardu evra. 

Kako prenosi "Fudbal Espanja", plata reprezentativca Engleske biće druga po visini u timu, posle Edena Azara koji, neverovatno, zarađuje najviše u klubu. Belgijanac je došao u Real 2019. godine za 115 miliona evra.

Belingem ima ugovor sa Borusijom do 30. juna 2025. godine. Ima samo 19 godina, a u Borusiju je stigao 2020. iz Birmingema. Trenutno je jedan od najboljih mladih fudbalera sveta, koji je za nemački klub odigrao 129 mečeva i postigao 21 gol. Za reprezentaciju Engleske dosad je zabeležio 24 nastupa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR