Glas Javnosti

FERARI POKORIO BAHREIN: Ludnica na startu nove sezone u Formuli 1, horor vikend za Red Bul (VIDEO+FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobednik je prve trke sezone u Formuli 1 vožene u nedelju u Bahreinu, a da radost po "Skuderiju" bude kompletna, na cilj je stigao ispred klupskog kolege Karla Sainza.

Iza njih poređao se dubl Mercedesa - Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Potpuni fijasko, za rubriku verovali ili ne, doživela je ekipa Red Bula i aktuelni šampion Maks Ferštapen koji je zbog problema sa bolidom morao da odustane tri kruga pre kraja, a odmah za njim, zbog istih problema, i drugi pilot "Bikova" Serhio Perez?!

I Meksikanac je, poput Holanđanina, imao nesreću da mu bolid otkaže, jednostavno se "ugasio" i stao u poslednjim krugovima ove zaista neverovatne trke. Gotovo istovremeno, kao da ih je neko hakovao, počeli su da gube snagu i brzinu...



Pehove Red Bulovih aduta iskoristili su Hamilton i Rasel da dođu do boljih pozicija i bodova u premijernoj trci sezone. Bivši svetski prvak je došao i do podijuma po staroj narodnoj - dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. U momentu kada je Ferštašen počeo da pososutaje, Hamilton se nalazio na petoj poziciji.



- Toliko sam srećan, bolje od ovog nije moglo. Poslednje dve godine nisu bile lake za Ferari, sjajno je opet biti u vrhu - rekao je Lekler posle trke, još "vruće glave".
Ovo je momku iz Monaka bila treća pobeda u Formuli 1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR