Glas Javnosti

DELFINI POKAZALI SRCE: Lavovska borba našeg tima sa vladarima sveta kao uvertira za buduće uspehe našeg vaterpola

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije na startu Svetskog prvenstva u Japanu rezultatom 16:14. Borili su se „Delfini“ protiv vladara planete, parirali koliko su mogli, ali sa sedmoricom debitanata na velikom takmičenju, izabranici selektora Uroša Stevanovića nigu mogli više.

Jasno je da će Srbija prolaz iz grupe tražiti u dvoboju sa Crnom Gorom, koja je na startu razbila Južnu Afriku 35:10. Naredni meč Delfini igraju protiv Južne Afrike u sredu od 9 ujutru, dok derbi sa Crnom Gorom sledi u petak od pet časova ujutru.

Kada je meč sa aktuelnim prvacima Špancima u pitanju, jasno je da je Srbija pokazala zube rivalu.

Strašan meč odigrao je strahinja Rašović koji je postigao čak šest golova protiv moćne „furije“ koja je prvi favorit za odbranu zlata u Fukuoki. Ipak, malo je jedan Strahinja za vaterpolo silu kakva je Španija.

Granados je „granadirao“ gol Srbije, postigao je u ranoj fazi susreta čak pet golova, a razigrani su bili i Blaj Madarah i i prekaljeni as Felipe Perone.

Odbrana će morati da bude mnogo bolja kako bi nešto moglo da se očekuje u nastavku Svetskog prvenstva. Previše je 16 priljenih golova, to je potvrda da odbrana nije bila na vrhunskom nivou.

Španija je do ulaska u poslednji kvartal stekla zalihu od tri gola - 13:10, da bi brzo preko Martina Famere, Felipea Peronea i Sanauha došla do kapitalnih šest golova prednosti - 16:10.

Ipak, izabranici selektora Uroša Stevanovića su se konsolidovali, dok je s druge strane došlo do opuštanja u redovima Španije i to je Srbija surovo kaznila. Usledila su četiri gola u mreži furije, za sasvim pristojnih 16:14 protiv glavnog favorita u pohodu na zlato.

Ništa i dalje nije gotovo, po tri reprezentacije prolaze dalje iz grupe. Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, a drugi i treći u osminu. Na Srbiji je prvo da "potopi" autsajdera u našoj grupi Južnu Afriku u sredu, a onda da bude na nivou protiv Crne Gore u petak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR