Glas Javnosti

ALKARAS O ĐOKOVIĆU: Želim duel sa njim kad bude na sto odsto

Tenis
Autor: Glas javnosti

Alkaras gori od samopouzdanja, do te mere da želi susret sa Đokovićem koji je u najjačem izdanju.

Španski teniser se plasirao u četvrtfinale drugog mastersa u sezoni pošto je savladao Tomija Pola sa 6:4, 6:4.

- Najvažnije je da igram opušteno, uživam u svakom poenu. Ja sam momak koji se odlično prilagođava svim vrstama podloga i dobro se osećam na ovom terenu. Mnogo je brži nego onaj na Indijan Velsu, ali mislim da je to dobro za mene jer igram agresivno - rekao je Karlitos.


Naredni rival Alkarasu biće domaći predstavnik Tejlor Fric, koji je u osmini finala savladao Holgera Runea.

- Nikad se nisam susreo sa njim, a nismo ni trenirali. Gledao sam njegove mečeve i gledaću neke video snimke, ali najvažnije je da se koncentrišem na sebe i nastavim da uživam na terenu.

Ukoliko ostvari još tri pobede i odbrani titulu, zadržaće i prvo mesto na ATP listi ispred Novaka Đokovića.

Srbin i Španac do sada su se sastali samo jednom, u polufinalu mastersa u Madridu prošle sezone. Slavio je Alkaras posle tri seta igre.

- Kada je Novak na sto odsto, on je jedan od najboljih u istoriji. Nastupio je na spektakularnom nivou u Australiji i zaista želim da se ponovo suočim sa njim. To što je on postigao je sjajno - rekao je mladić iz Mursije.

- Igrao sam sa Novakom kada je bio blizu svog maksimuma. Rekao bih da je u Madridu prošle godine igrao veoma, veoma dobro. Bilo je baš tesno.


Alkaras je osvojio Indijan Vels i sada može da postane jedan od retkih igrača koji su uzeli "duplu titulu" u SAD.

- Trenutno, moj veliki izazov je da budem jedan od najboljih u istoriji. Možda zvuči ludo, ali želim da budem kao Velika trojka i to je ono što me motiviše da dam najbolje od sebe - zaključio je Karlitos.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR