Glas Javnosti

ALKARAS: Neverovatno je osećanje biti ispred velikih igrača kao što je Novak

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlos Alkaras osvojio je titulu u Indijan Velsu i vratio se na prvo mesto rang liste. Kako kaže, bio je to savršen turnir za njega.

Španski teniser je podigao pehar na prvom mastersu u sezoni, pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2, za samo 70 minuta igre.

- Iskreno nisam očekivao ovakvo finale. Mislio sam da će meč biti mnogo teži. Ja sam igrao savršeno. Protiv Danila tako i mora, ako želite da imate šansu da pobedite. Mečevi sa njim su uvek taktički, a ovaj put sam ja sve uradio savršeno - ponosan je Karlitos.





- Pokušavao sam da pokažem da nemam tremu, ali jesam bio nervozan. O tome sam pričao mnogo sa svojim timom. Želim da protivnici vide da sam opušten, da uživam u meču, ali naravno da sam nervozan. Uspeo sam da iskontrolišem emocije, to je ono što najbolji na svetu rade i zato igraju na visokom nivou.

Osvojena titula omogućila je 19-godišnjaku da prestigne Novaka Đokovića i vrati se na prvu poziciju rang liste.

- Neverovatan je osećaj osvojiti titulu i vratiti se na prvo mesto. Rekao bih da je ovo savršen turnir. Za mene je ovo bilo brutalno. Sanjao sam o tome da osvojim ovaj turnir. To što sam se vratio na prvo mesto je sjajno, svi igrači žele da budu na toj poziciji. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje.

Srpski teniser nije mogao da se takmiči u Indijan Velsu, pošto mu nije dozvoljen ulazak u SAD kao nevakcinisanom stranom državljaninu.

- Očigledno je da je Novak jedan od najboljih tenisera sveta. A ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobeđuješ najbolje,. Tako da se radujem našem susretu. Zaista želim da se ponovo suočim sa njim. Nedostaje nam, nadam se da će se uskoro vratiti na teren. Bilo bi sjajno da ponovo igram protiv njega - istakao je Alkaras.

Španac je pobedio Srbina u jedinom njihovom dosadašnjem susretu – prošle godine u polufinalu mastersa u Madridu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR