Glas Javnosti

ZVEZDA PALA POSLE DRAME U ARENI: Baskonija bolja od crveno-belih (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde poražani su u meču 22. kola Evrolige od Baskonije sa 91:90.

Meč je rešen 12 sekundi pre kraja kada je Moneke uhvatio loptu u napadu posle promašenog bacanja Milera Mekintajera, a potom je Marinković ubacio dva poena sa penala i doneo svom timu nedostižna četiri poena razlike... Šteta! Zvezda je bila blizu velikog trijumfa i to bez tri igrača iz spoljne linije (Teodosić, Nedović i Topić).

Inače, potpuno lud meč imali smo u Areni. Nošeni podrškom više od 20.000 navijača, košarkaši Zvezde su počeli sjajno. Vodili su konstatno od prvog minuta, razlika je išla i do 12 poena.

Trojke su sevale sa svih strana. Novajlija Smart je bio odličan, pratio ga je Jago i sve je delovalo da ćemo videti veliku pobedu oslabljenje Zvezde. Na poluvremenu je na semaforu stajalo - 52:43.

Međitim, tako nije mislio Markus Hauard. Ubacio je 17 poena u trećoj četvrtini i potpuno okrenuo meč. Baskonija je brzo došla do dvocifrene razlike! A, onda je i Marinković pogodio tri šuta van linije 6,75... Zvezdina igra nije postojala u trećem kvartalu koji su izgubili 10:26.

Zvezda je, ipak, preko Jaga i Giedraisa učinila meč dramatičnim! Došli su na 83:84, ali tada je ponovo na scenu stupio Hauard koji je vezao četiri poena i doneo svom timu veliki kapital pred završnih 100 sekundi. Nezaustavljiv je bio sjajni američki bek... Čak ni Lazić nije imao rešenja za njega.

Hauard je na kraju ubacio neverovatna 32 poena (7/10 za tri poena). Marinković ga je pratio sa 18 poena. Sa druge strane, Jago je ubacio 26 poena, ali nije imao još nekog dovoljno tako dobro raspoloženog saigrača...


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR