Glas Javnosti

DUPLE POBEDE U EVROLIGI: Fenomenalna Zvezda slavila u Istanbulu, Partizan pregazio Asvel (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Fenerbahče sa 85:76 (18:26, 16:9, 23:22, 28:19) u okviru 18. kola Evrolige.

Odnos snaga na terenu je bio izjednačen, Zvezda se dobro držala u uvodnim minutima meča, Bolomboj je blistao pod košem Fenera, da bi domaćin preko Madara krajem prve i početkom druge deonice stigao od +10 (28:18).

Uspeva Zvezda da se vrati - koš Nedovića, a onda serija Bolomboja i zaostatak je bio smanjen (28:22), ali samo na kratko. Jasikevičijus uzima tajm-aut i Fener uzvraća serijom 5:0 (33:24), nakon čega je usledila serija promašaja na obe strane koja je potrajala tri minuta.

Minut pred kraj druge četvrtine crveno-beli preko Hange hvataju priključak (33:31), a na odmor odlaze sa -1 (35:34).

Trojkama Biberovića i Vilbekina otvoreno je drugo poluvreme, Fenerbahče je igrao dosta čvršće u odbrani, pa su gosti bili u dvocifrenom minusu (51:40). Poslednji minut treće deonice doneo je izjednačenje (57:57) kojem je prethodilo atraktivno zakucavanje Bolomboja, a onda i serija faula Hejs-Dejvisa nad Gedraitisom koji je u par navrata bio precizan sa linije penala.

Poslednja četvrina donela je pravu dramu na parketu - Branko Lazić je "proradio" i Zvezda je serijom 11:0 stigla do preokreta (57:61). Dva minuta do kraja meča Miloš Teodosić pogađa trojku (67:76), te je trener Fenera prinuđen da uzme tajm-aut ne bi li samu završnicu uveo u kompletnu dramu. Igra turskog tima je u potpunosti stala, ništa nisu mogli da pogode, pa su crveno-beli zabeležili prvu pobedu u novoj 2024. godini.

Zvezdu su do pobede predvodili Džoel Bolomboj sa 24 i Rokas Giedraitis sa 19 poena, dok jeFenerbahčea bolji od ostalih bio Najdžel Hejs-Dejvis sa 21 poenom i osam skokova.

Zvezda je na 15. mestu na tabeli sa sedam pobeda i 11 poraza, a Fenerbahče je na sedmoj poziciji sa 10 pobeda i osam poraza.

Naredni meč, u okviru 19. kola Evrolige, Crvena zvezda igra protiv Partizana u četvrtak 4. januara od 20.00 časova u beogradskoj "Areni".


(Foto: Jutjub)

Partizan je zabeležio desetu pobedu u Evroligi.

Crno-beli su u utakmici 18. kola na svom terenu savladali Asvel rezultatom 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32).

Asvel je ostao na začelju sa samo dve pobede.

Bila je ovo prva utakmica crno-belih u kalendarskoj 2024. godini, i pobeda kojom su prekinuli niz od dva poraza.

Ujedno, tim Željka Obradovića je na najbolji način najavio predstojeći večiti derbi koji se igra u četvrtak, a u kome će Crvena zvezda biti domaćin.

Svi igrači Partizana su se upisali u strelce. Panter je postigao 22 poena, Anđušić 15, Jaramaz 11. kod gostiju Skot je postigao 24 poena, Džekson 11, a Lajti 10.

(Foto: Jutjub)

Partizan je od starta zaigrao snažnu u odbrani, dok je Kevin Panter u napadu rešavao situacije i vrlo brzo stigao do deset poena. Crno-beli su brzo stigli do dvocifrene prednosti i tokom meča išli i do 31 poena viška.

Crno-beli su stali u poslednjoj četvrtini, štedevši vodeće igrače za predstojeći večiti derbi. Asvel je početkom poslednje četvrtine uspeo da prepolovi prednost, ali ipak ne i da ozbiljnije ugrozi pobedu crno-belih.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR