Glas Javnosti

Željka Obradovića vređali navijači, legendarni trener dodatno ogorčen zbog svega što se desilo (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Deluje da se ceo cirkus na tribinama smučio svim akterima, bilo je i iz tabora Zvezde i Partizana osuđujućih izjava na račun navijača, često i sopstvenih.

- Strašna serija, malo i mučna sa svim što se dešavalo u svakoj utakmici. Neću da izuzimam nikoga, bacanje predmeta na teren, stvarno ne znam koliko još puta mora da se desi. Okej navijanje, skandiranje, sve to mogu da razumem, ali ugrožavanje bezbednosti učesnika... Zaista ne znam do kada treba da pričamo o tome. I onda sudije odu u svlačionicu i ne žele da učestvuju u svemu, a mi želimo. Pored svega toga, uspeli smo da prelomimo, da ostanemo fokusiraniji i da želimo više pobedu - kazao je Kalinić , a u sličnom tonu se obratio i Luka Mitrović.

Željko Obradović bio je na udaru uvreda, čak i tokom konferencije za medije! Navijači koji su izbačeni iz hale, okupili su se ispred ulaza u Pionir i navijali, usput je bilo uvreda i na račun legendarnog trenera.

Videlo se da je to samo pojačalo dozu ogorčenja u obraćanju Obradovića.

- Pre svega čestitam Zvezdi na tituli, okolnostima u kojima se igrala košarka... mislim da je svima jasno... To su neki utisci koji su bitni. Tu sve počinje i završava se – rekao je Željko Obradović po završetku meča.

Novinare je interesovalo šta je presudilo pobednika u ovoj majstorici, na šta je Željko Obradović ljutito odgovorio. 

- Zar u ovakvim uslovima u kojima se igralo treba da se priča o koršarci? Ako mislite tako, odna super. Šta mislite kako je igračima da igraju u ovakvim uslovima? Da umesto jedne igraju četiri utakmice. Isto je bilo i pre par dana. Ovo nikakve veze sa košarkom nema, ovo je nešto drugo. Ali kao sportista ću čestitati Zvezdi na tituli - rekao je Obradović.Da li će ikada prestati ovo, ova atmosfera koju smo gledali kroz celu seriju? 

- To je nešto što je pitanje za sve na ovim prostorima i za ABA ligu. Pravila treba da budu postavljena od prvog dana. Da se omogući igračima da igraju košarku, sudijama da sude... Treba jasno da se definišu pravila koja će omogućiti da se igra u normalnim uslovima i spreče ovakve stvari. Ova serija je pokazala da ABA liga mora nešto da uradi. Da sednu svi i da se ustanove pravila. Prvi novčić – opomena, drugi novčić, flaša - svi iz sale napolje. Ja samo pokušao od početka da smirim strasti i to ću uvek raditi. Ja sam prvi osudio naše navijače, uvek polazim od svog dvorišta. Videćemo hoće li i drugi reagovati tako - istakao je Obradović kojeg su zatim pitali da li možda razmišlja o napuštanju srpske košarke nakon ovakvih scena?

- Da vam kažem pošteno. Kada sam dolazio rekli su mi da mogu da očekujem sve i svašta. Ali ovakve stvari nisam očekivao. Volim mnogo ovaj posao, što sam srećan sam što se njime bavim, volim i Partizan. Ja se iskreno nadam da će biti bolje.

Oglasio se i Radonjić.

- Svestan sam da će vodi mnogo polemike i analiza oko svega u seriji, a posebno u večerašnjem duelu. Ja nisam neko ko voli da priča o tim stvarima, tako da bih nastavio sa istim ponašanjem. Iskreno se nadam da će se uraditi nešto da stvari budu drugačije. U svim utakmicama smo imali slične ili iste stvari. Neko će da poredi ko je prvi počeo i više napravio, ali generalno nije dobro stanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR