Glas Javnosti

Ukrajinski košarkaš izboden na ulici u Nemačkoj

Košarka
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski košarkaš Volodimir Jermakov (17) u nedelju uveče izboden je u Oberhauzenu (Nemačka) nakon čega je preminuo, potvrdio je njegov klub ART Džajants iz Dilzeldorfa.

Jermakova je nožem izbo 15-godišnjak kada je pokušavao da dođe do glavne železničke stanice zajedno sa starijim saigračem Artjomom Kozačenkom. 

Kako prenose mediji u Nemačkoj, košarkaša su provocirali ubica (15) i njegovi drugovi bez ikakvog razloga, a onda ih napali s leđa.

Kozačenko je zadobio teške povrede, koje nisu opasne po život, a napadači su pobegli i policija ih je brzo identifikovala na osnovu snimaka nadzorne kamere. Ispostavilo se da je ubica višestruki prestupnik, iako mu je samo 15 godina i ovo nije prvi put da je uhapšen zbog napada.

Glavni osumnjičeni je Turčin iz Gelzenkirhena, a glavni pomagak Grk iz Hernea, takođe poznat policiji od ranije. O smrti mladog košarkaša koji je na početku rata u Ukrajini otišao u Nemačku u nadi da će uspeti košarkaši da napreduje, ali...

Zbog njegove smrti oglasili su se Košarkaški savez Ukrajine i klub ART Džajants.

"Kako bi izbegao rat u zemlji rođenja, preselio se u Dizeldorf u julu 2023. godine gde je pronašao novi dom. Volodimir je bio veoma popularan među trenerima, saigračima i prijateljima i ostat će upamćena mlada osoba čiju je svakodnevicu karakterisala čista životna radost i sportska ambicija", piše na zvaničnoj stranici nemačkog kluba.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR