Glas Javnosti

TUŽNA VEST: Francuskom košarkašu dijagnostifikovan tumor

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poznatom francuskom košarkašu Kimu Tiliju, dijagnostikovan je tumor testisa, objavio je njegov klub Šole.

Zbog toga će iskusni košarkaš morati da bude podvrgnut operaciji i svi se nadaju da će se potpuno oporaviti. U saopštenju se navodi da će sa timom ostati do 5. aprila, nakon čega će biti operisan i još je rano za prognoze koliko bi mogao da traje njegov oporavak i da li će se vratiti košarci.


Nažalost, sve je više sportista koji imaju isti zdravstveni problem, pa je najsvežiji primer fudbaler Sebastijan Aler, takođe Francuz koji igra za reprezentaciju Obale Slonovače. Srećom, oporavio se posle operacije i posle samo nekoliko meseci vratio na teren za Borusiju Dortmund.

Što se tiče TIlija, pamtimo ga i po uspsima sa reprezentacijom Francuske. Osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Španiji, kada je Srbija zaustavila "trikolore" u polufinalu, dok je nastupio i na Olimpijskim igrama 2016. godine. Što se tiče igračke karijere, pamte se njegove partije iz Baskonije i Olimpijakosa, dok je igrao i za Budućnost u ABA ligi. Takođe, nastupao je za ASVEL, Mursiju, Gran Kanariju, Monako, Rjukju, Kolos i sada Šole.


Isti zdravstveni problem svojevremeno malo je i nekoliko poznatih fudbalera. Poslednji u nizu Sebastijan Ale, a optimizam uliva činjenica da se prvotimac Borusije Dortmund, kao i pre njega fudbaleri Atletik Bilbaa i Intera Jeraj Alvarez i Frančesko Ačerbi, vrlo brzo oporavili i uspešno vratili na travnati teren.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR