Glas Javnosti

Trinkijeri: Zvezda i dalje sanja

Košarka
Autor: Glas javnosti

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri očekuje veliku borbu u meču sa Crvenom zvezdom, koja i dalje nije odustajala od borbe za plasman u plej-in.

Susret 26. kola Evrolige na programu je u Beogradskoj areni, u petak od 20.00 časova. Litvanska ekipa je gostovala u srpskoj prestonici pre dve nedelje, kada je Partizan slavio sa 81:72.


"Prošlo je 15 dana od gostovanja u Beogradu. Barem znamo ili smo naučili koliko je teško igrati tamo. Postoje objektivni razlozi zašto mi i Crvena zvezda imamo isti broj pobeda. Verujem da nam je cilj da očvrsnemo za igru u neprijateljskom okruženju", rekao je Trinkijeri i dodao:

"Biće utakmica u kojima ćemo morati da pronađemo sve moguće načine kako da se prilagodimo situacijama na terenu i pronaći prave alate za postavljanje temelja za pobedu. Možda ti treba velika odbrana, možda ti treba veliki napad, možda su potrebne posebne situacije, igrači koji ne igraju po sistemu na određenim mestima. Biće to vrlo teška utakmica, ali želim da vidim prilike koje će nam dati, a ne poteškoće. Igraćemo protiv jako dobre ekipe, s puno talenta, doveli su još jednog novog igrača. Crvena zvezda se ne predaje i nastavlja da sanja o Top 10".

Zvezda i Žalgiris imaju identičan skor, 10-15.


"Protivnici imaju velike ciljeve i činjenica da mi imamo toliko pobeda daje mi malo poverenja u moju ekipu, u ono što radimo. Znamo da će to biti vrlo teška utakmica. Moramo da izdržimo protiv njih, pokušaće da nas udare na samom početku. Moramo izdržati. Ovde je to kao bokserski meč – ako posrneš nakon prvog udarca, nemaš šanse".

Prvi međusobni duel pripao je Žalgirisu u Kaunasu sa 79:74.

Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR