Glas Javnosti

Mlada zezda Sparsa potpuno iznenadila FIniks

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaši prethodne noći nisu izlazili na parket u NBA ligi, ali je spektakl priredio tim koji vodi Greg Popovič, trener srpskog porekla čiji je San Antonio savladao Finiks rezultatom 115:114.

Košarkaši Finiksa bili su favoriti u meču protiv San Antonija i tu ulogu su opravdali tokom pune tri deonice, međutim u samoj završnici usledio je spektakl.

Tim koji vodi Greg Popovič pokrenuo je talentovani Viktor Vembanjama koji je pogodio trojku na startu poslednje deonice, usledila je i serija od 8:0 koja još uvek nije bila dovoljna za preokret, ali ga je San Antonio uporno najavljivao.


Na minut do kraja Sansi su imali pet poena prednosti, a onda su usledila dva koša mladog Vembanjame kao i koš Keldona Džonsona na tri sekunde do kraja.

U poslednjoj sekundi šut za pobedu promašio je Kevin Durent i tako su Sansi koji su u jednom trenutku imali plus 20 izgubili na domaćem terenu.
Najefikasniji u Sparsima bio je Džonson koji je postigao 27 poena, dok je mladi Vembanjama upisao 18 poena i osam skokova.
U timu Finiksa najviše se istakao Durent sa 26 poena, dva skoka i sedam asistencija, ali se ispotavilo da je on na kraju bio i tragičar svog tima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR