Glas Javnosti

Vembanjama već na prvom nastupu počeo da obara rekorde

Košarka
Autor: Glas javnosti

Dončić oduševljen mladom zvezdom: "Kreće se kao plejmejker. Tako da je prilično neverovatno videti ga. Imaće sjajnu budućnost i biće neverovatno za gledanje."

Košarkaši San Antonio Spursa otvorili su novu sezonu NBA lige protiv Dalas Maveriksa (119:126) i pritom oborili nekoliko rekorda i to sve zahvaljujući prvom piku sa drafta Viktoru Vembanjami.

Najveći prospekt NBA lige još od Lebrona Džejmsa, izazvao je popriličnu pometnju. Kako u Americi, tako i u ostatku sveta, čemu svedoči nekoliko oborenih rekorda posle njegove prve zvanične utakmice u dresu Sparsa. 

Debi na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta imao je sinoć u San Antoniju protiv Dalasa. Na parketu je proveo 23 minuta i postigao 15 poena. A, sa kolikom pažnjom je propraćena njegova prva NBA utakmica, govori podatak da je u živom prenosu ovaj meč gledalo čak 2.99 miliona ljudi. Čime je oboren rekord na ESPN-u, kao najgledaniji teksaški derbi svih vremena. Što se tiče regularne sezone i utakmice koja nije odigrana na Božić.


Takođe, otkako je Vembanjama stigao u San Antonio, oboreni su i rekordi prodaje paketa NBA pass-a. Naročito u njegovoj rodnoj Francuskoj, gde su u odnosu na prošlu godinu, skočili za 220 odsto. A, da je miljenik publike i u ostatku sveta, govori podatak da su njegovi potezi na parketu, sakupili čak 214 miliona pregleda na društvenim medijima. Što je više od bilo kog drugog NBA igrača od početka predsezone.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR