Glas Javnosti

SAHRANJEN DEJAN MILOJEVIĆ: Proslavljeni košarkaš ispraćen u večnost

Košarka
Autor: Glas javnosti

Proslavljeni srpski košarkaš i trener Dejan Milojević sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Sahrani je prisustvovao krem srpske, evropske i svetske košarke. Na sahranu je stigao i legendarni Amerikanac, Stiv Ker, trener Golden Stejta sa kojim je Milojević radio poslednjih godina.

Tus su bila i druga velika imena iz srpske košarke - Željko Obradović, Miroslav Muta Nikolić, MIlan Gurović, Željko Rebrača, Nemanja Bjelica, Aleksandar Džikić, Žarko Čabarkapa i mnogi drugi...

Komemoracija košarkaškoj legendi održana je u subotu u Skupštini grada Beograda. Krem srpske košarke okupio se kako bi odao poslednju počast Milojeviću, a sve je proteklo uz puno emocija i suza.


(Foto: Printskrin)

Dejan je bio jedan od retkih osoba u svetu sporta koji nikome nije smetao i kojeg niko nije mogao da ne voli, bez obzira na navijačko opredeljenje.

Preminuo je 17. januara u Solt Lejk Sitiju, neposredno nakon što je doživeo srčani udar tokom večere sa saradnicima iz Golden Stejta.

Milojević je ostavio veliki igrački trag u Partizanu, klubu u kojem je i završio karijeru, pre nego što je postao trener. Sa reprezentacijom Srbije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Od 2012. do 2020. godine je vodio Megu, zatim je postao trener Budućnosti, a 2021. otišao je u NBA gde je radio kao bliski pomoćnik Stivu Keru u Golden Stejtu sa kojim je postao šampion 2022. godine.

Vest o njegovoj smrti odjeknula je širom planete, a prizore sa oproštaja Partizana i njegovih navijača iz Beogradske arene gledali su i košarkaši Voriorsa, ekipe koja je i sama odala poslednju počast Milojeviću.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR