Glas Javnosti

SADA I NIKAD VIŠE: Ono što je NBA liga uradila za Jokića nikada se neće ponoviti, TROFEJ JE POSEBAN (FOTO/VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Fenomenalan uspeh srpskog košarkaša.

Mnogo je razloga za sreću u Srbiji, Somboru, kao i svuda gde se Nikola Jokić ceni i voli, pošto je igrač Denvera još jedanput osvojio priznanje MVP NBA lige.

Malo ko u istoriji najjače klupske košarkaške lige uspeo je da uradi to što je nekadašnji centar Mege, stoga je ovo dostignuće još veće kada se uzme u obzir ko je sve u “odabranom društvu”.



Jokić je postao tek 13. igrač koji je osvojio nagradu u uzastopnim sezonama, čime se pridružio Karimu Abdul-Džabaru, Janisu Adetokumbu, Lariju Birdu, Viltu Čemberlenu, Stefu Kariju, Timu Dankanu, Lebronu Džejmsu, Medžiku Džonsonu, Majklu Džordanu, Mozesu Melounu, Stivu Nešu i Bilu Raselu, piše Objektiv.

Kada se pogledaju sva ova imena - jasno je koliki je to uspeh, a tek kada se obrati pažnja koga sve nema na listi, recimo: Kobi Brajant, Kevin Durent.



Nakon proslave sa tamburašima, Nikola je govorio u direktnom programu TNT-a.

"Sada ne razmišljam o nagradama, ali ću verovatno jednog dana kada budem star, debeo i džangrizav pričati svojoj deci da sam nekada dobro igrao košarku. Svi znaju da sam isti čovek, nadam se da me ovo u budućnosti neće promeniti" - rekao je Jokić.

Srpski centar je tako "odbranio" priznanje osvojeno i prethodne sezone, a priznao je koliko mu znači što su bili prisutni oni najbliži.



"Bio je to zaista emotivan trenutak za mene. Niko nikada nije došao ovde, bilo je neverovatno.

Priznao je Nikola da nikada nije ni zamišljao da će se njegovo ime naći među velikanima poput Majkla Džordana, Medžika Džonsa, Lebrona Džejmsa... 


"Samim tim to što se moje ime pominje među tim velikanima, koji su obeležili ovaj sport i ligu mi mnogo znači. Najviše zbog neke vrste nasleđa koje će ostati iza mene. Ali nastaviću da igram i trudim se na način na koji sam to činio ceo život.

A sada je vreme za slavlje.

"Verovatno uz muziku, pivo prijatelje i porodicu" - dodao je Jokić i na kraju priznao i da mu je sada lakše, jer više neće odgovarati na pitanja o  osvajanju nagrade.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR