Glas Javnosti

OVO JE NAJGORE ŠTO SAM VIDEO! Obradović pobesneo na igrače pred meč sa Podgoričanima

Košarka
Autor: Glas javnosti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović ispunio je reč datu svojim igračima pred konferenciju sa ekipom Budućnosti.

Partizan sa Podgoričanima u utorak u 19 časova igra prvi meč polufinala ABA lige, a Obradović nije bio zadovoljan treningom pred taj duel.

"U našem poslu se kaže, da tuguješ i živiš do sledeće utakmice. Od one utakmice koju smo izgubili prošlo je mnogo vremena. Imali smo dosta dana ispred nas da se pripremamo i treniramo. Dao sam vreme ekipi, da se odmore, da se vrate i zaborave na to, da imamo ispred sebe novo važno takmičenje. To je izgledalo korektno, igrači su radili korektno. Međutim, danas smo imali najgori trening, ne znam razloge, rekao sam im da ću to da kažem", rekao je Obradović.


Dodaje da niko nije od njegovih igrača osvajao ABA ligu, ali da mu ne prija nezalaganje.

"Ako gledam da neko neće da igra odbranu, da neće da trči, da pravi blok, onda je to problem. Rekao sam im da je trening bio katastrofa, nadam se da će reakcija sutra da bude bolja. Ako oni nisu svesni, Partizan je poslednji put bio u finalu 2013. ako mi nemamo tu motivaciju i želju da igramo finale. Rade Zagorac je kao kapiten skupio igrače, razgovarali su između njih. Ja sam mu zahvalan na tome. Najiskrenije se nadam da će biti drugačiji", objasnio je Obradović.

On je više puta i ukazao na manjak želje kod svojih mladih igrača kao problem i zbog toga je Partizan gubio neke mečeve.


Između ostalih, to je i meč sa Bursom u osmini finala Evrokupa 103:95, gde je izgubio dobijeno u poslednjih desetak sekundi.

"Od 15 igrača na treningu je trojica košarkaša zadovoljila kriterijume o tome kako bi trebalo da igraju. Sa trenerske strane, nema ništa bolje od toga da igrači izgaraju... Svi su oni svesni svega o čemu pričamo. Motivacija je najvažnija stvar i Partizan 9 godina nije igrao finale ABA lige. Mi smo izgubili godinu dana, sad je prilika da napravimo nešto dobro. Do poslednjeg sekunda bilo koje utakmice sam uz njih. Samo, nema razloga da ja ne izađem i ne kažem ono što sam video danas na treningu", objasnio je slavni trener.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR