Glas Javnosti

PSOVALI SRBIJU, VREĐALI ZVEZDU! Evroliga KONAČNO kaznila Žalgiris zbog skandala

Košarka
Autor: Glas javnosti

Tek posle deset dana od odigravanja meča Žalgirisa i Crvene zvezde, ovaj duel dobio je konačan epilog.

Čelnici Evrolige prelomili su i izrekli kaznu litvanskom klubu u izbnosu od 9.000 evra, zbog vređanja i psovanja košarkaša srpskog prvaka od strane njihovih navijača.

Različite reakcije izazvala je odluka košarkaša Crvene zvezde da tokom gostovanja u Kaunasu ne podignu transpsrent na kome je pisalo „Zaustavite rat“, napisan preko boja ukrajinske zastave, sa jasnom aluzijom na dešavanja u toj evropskoj državi. Javili su se igrači, bivši i sadašnji, rukovodioci, političari...


Na kraju je presudila Evroliga, najviše zbog uvredljivog skandiranja domaće publike, jer je prema pisanju "Basketnewsa" litvanska publika sa tribina uzvikivala: „J... se, Srbijo“!

Ništa nije promaklo delegatu utakmice, koji je sve uneo u zapisnik, dok je disciplinski sudija tokom postupka procenio da je doimaćin, kao organizator utakmice, odgovoran za delovanje navijjača.


Isti izvor navodi da je disciplinac Evrolige primetio kako je Zvezda danima pre gostovovanja obavestila organizatora da neće podići transparent „Stop ratu“, što znači da je, ipak, Žalgiris odgovoran što ga je istakao. A baš taj trenutak je izazvao mržnju navijača litvanskog kluba prema igračima sa Malog Kalemegdana, prenosi Informer.

Ujedno, Žalgiris je zaradio opomenu Evrolige povodom incidenta na tribinama u kome su učestvovali gostujuće pristalice. Udaljene su iz hale pre kraja meča, pa je situacija rešena brzo, bez eksalacije sukoba, zbgo čega je disciplinski sudija bio prinuđen samo da izrekne opomenu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR