Glas Javnosti

PROCURILI GLASOVI! Jokić ubedljivo vodi, SRBIN PRAVI ČUDO! Kakav bi to podvig bio

Košarka
Autor: Glas javnosti

Procurili glasovi pripadnika "sedme sile" otkrivaju mogući epilog trke za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, prema kojem trenutno ubedljivo vodi Nikola Jokić u odnosu na glavne konkurente - Džoela Embida iz Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija.

Do sada je potvrđeno da je 25 američkih novinara glasalo, a čak 17 njih je centru Denvera dodelilo prvo mesto, što Somborcu daje prednost - 203 poena u odnosu na 146, koliko ima Embid kao prvi pratilac.

Ovo je pak tek polovina glasača, tako da ne bi trebalo da se prerano otvara šampanjac, ali ukoliko se početkom juna dogodi da popularni DŽoker bude uistinu ovogodišnji laureat, postaće tek 13. igrač u istoriji lige koji je odbranio naslov.


Poslednji kome je to pošlo za rukom je grčki superstar Janis Adetokumbo, koji je u sezonama 2018/2019. i 2019/2020. poneo laskavo priznanje.
 

Prvi koji je to uspeo da postigne jeste čuveni as Boston Seltiksa Bil Rasel, koji je početkom šezdesetih godina prošlog veka bio dvostruki uzastopni MVP ligaškog dela, pišu Novosti.

Uz njega i Janisa, na toj elitnoj listi se nalaze imena nekih od najvećih, kao što su: Vilt Čemberlen, Karim Abdul-DŽabar, Mozes Meloun, Leri Bird, Majkl DŽordan, Medžik DŽonson, Tim Dankan, Stiv Neš, Lebron DŽejms i Stef Kari. U kakvom društvu bi se našao Jokić!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR