Glas Javnosti

Partizan slomio otpor Hercegovca

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Hercegovcem iz Gajdobre rezultatom 92:67 . Crno-beli će igrati protiv Vojvodine, ekipe koja je napravila veliko iznenađenje i eliminisala Megu rezultatom 100:92.

Partizan na samom startu nije uspevao da odmakne Hercegovcu čiji se košarkaši nisu uplašili. Tim iz Gajdobre igrao je rastrećeno i pravio je probleme crno-belima koji su posle prvih deset minuta igre vodili minimalnom razlikom 14:13.

Hercegovac je bolje otvorio drugu deonicu, a trojkom Nikole Gaćeše poveli su sa četiri poena prednosti. Ipak u nastavku su košarkaši Partizana uspeli da se probude najviše zahvaljujući Zeku Ledeju i Balši Koprivici.

Pojačali su crno-beli ritam u završnici prvog poluvremena i na kraju uspeli da odu na pauzu sa vođstvom od 37:29.

Drugo poluvreme otvorili su uspešni šutevi sa distance oba tima, ali ubrzo Partizan uspeva da stigne do dvocifrene prednosti. Posle trojke Todorića, ali usledila je serija crno-belih koji su došli i do 20 poena prednosti.

Dobru ofanzivu imali su i Partizan i Hercegovac na staru poslednje deonice, ali tim iz Gajdobre nikako nije mogao do iznenađenja bez odbrane koja im je često falila.

Crno-beli su koristili greške protivnika i kažnjavali ih, a Koprivica je u tim trenucima stigao i do dabl-dabl učinka.

Tristan Vukčević bio je najefikasniji u timu Partizana sa 15 poena, a pratio ga je sjajni Koprivica koji je upisao 13 poena i 14 skokova i uz to je imao pet blokada. Zek Ledej ubacio je 12 poena, dok su po 11 imali Aleksa Avramović i Frenk Kaminski, a jedan manje Uroš Trifunović.
U Hercegovcu najbolji su bili Dragan Marić i Miloš Dimić koji su upisali po 14 poena.

Pobedi Partizana prethodilo je iznenađenje. Posle pobede Čačka 94 nad Borcem, Vojvodina je zapanjila sve u prvom poluvremenu protiv Mege.
Izabranici Miloša Isakova-Kovačevića dobili su prvo poluvreme sa 57:38 i tako najavili novo veliko iznenađenje na Kupu.

Ekipa koja dolazi iz KLS-lige bila je potpuno dominantna protiv abaligaša. Očekivalo se da će Mega u trećoj deonici uspeti da istopi prednost, ali je Voša uspevala da se održi u prednosti i ima 18 poena prednosti na sedam minuta pre kraja utakmice.

Na kraju je Vojvodina stigla do čak 100 datih poena i Megine eliminacije.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Ašćerić sa 22 poena, dok je Petar Rakićević imao 14, a Kaningem, Džonson i Vučetić po 11. Kod Mege je najefikasniji bio Uroš Plavšić sa 21 poenom i četiri skoka, dok je Nikola Đurišić imao 20 poena. Filip Jović je dodao 18 poena i sedam skokova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR