Glas Javnosti

PARTIZAN DEMOLIRAO OLIMPIJAKOS U PAKLU ARENE: Širom otvorena vrata ka Tiop 8! (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

U okviru 30. kola Evrolige košarkaši Partizana pobedili su Olimpijakos rezultatom 90:75.

Još pre meča, znali su izabranici Željka Obradovića da bi eventualnom pobedom protiv Olimpijakosa napravili ogromnu stvar kada je reč o trci za plasman u Top 8. Tako su crno-beli i ušli u večerašnju utakmicu, sa velikom željom, energijom i motivacijom.

Odlično je Parni valjak otvorio utakmicu, kreativni su bili crno-beli u napadu, dok su odbrani bili maksimalno koncentrisani, iako su u nekoliko navrata primali lake poene, zbog čaga im je Željko Obradović ljutito sugerisao sa klupe. Šut je služio Partizan, na početku meča blistao je Naneli, koji je već u prvoj deonici bio dvocifren, a gostujući košarkaši nisu imali rešenje za američkog košarkaša.

Crno-beli su u nastavku još više "zategli" odbranu, pa su u drugoj četvrtini primili samo 12 poena, ali treba reći i da je Olimpijakos u prvom poluvremenu katastrofalno šutirao, pošto trojku u prvih 20 minuta nisu pogodili, iz čak 12 pokušaja. Zato je Parni valjak sve to kažnjavao, i nakon 20 minuta igre imao rezultatsku prednost od 48:34.


A na početku drugog poluvremena, promenjena je slika na parketu. Crno-beli su ušli u nastavak meča sa određenom dozom nervoze, mnogo su grešili u napadu, što su Grci iskoristili i rezultatski prišli u jednom momentu na samo -4.

Uspeli su da se košarkaši Partizana nekako konsoliduju, pa je posle treće četvtine bilo 60:52.

Ponovo su zablistali igrači Željka Obradovića u poslednjoj deonici, i sa nekoliko bitnih trojki bacili opet napravili veću prednost, koju su održavali do kraja, i potpuno zasluženo stigli do nove, veoma bitne pobede u elitnom takmičenju.


Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Naneli i Panter koji su na svom kontu imali po 17 poena, dok je Eksum završio meč sa 15 poena.

Na drugoj strani istakao se Mekkesik, koji je ubacio 21 poen.

Crno-beli su posle pobede nad Olimpijakosom došli do 17 trijumfa u sezoni, a još jedna pobeda praktično garantuje mesto u četvrtfinalu Evrolige.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR