Glas Javnosti

PARNI VALJAK PREGAZIO FRANCUZE: Košarkaši Partizana digli "Grobare" na noge, važan korak u Evrokupu

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Partizana sastali su se sa Metropolitanom u 14. kolu Evrokupa. Beogradski tim je slavio ubedljivo 87:71 i konačno na svom terenu prekinuo loš niz protiv francuskih timova.

Pitanje pobednika bilo je neizvesno samo u prvoj četvrtini. Imao je tim Željka Obradovića 10:4 na svom kontu ali je do kraja deonice došlo do pada u igri. Ulaskom Banđe Sija, bivšeg košarkaša Partizana gosti su uspostavili kontrolu i nakon 10 minuta imali prednost 14:17.

Sve nakon prvih deset minuta bilo je u rukama Partizana. Brzo su se domaći vratili u vođstvo i ne samo to nego uspostavili punu kontrolu na terenu. 29:14 dobili su crno-beli drugi period te uz osedtnu prednost 43:31 otišli su na poluvreme.

Kako je vreme prolazilo rasla je prednost crno-velih. U poslednjih 10 minuta tim Željka Obradovića ušao je sa velikih 64:41.

Održavali su u poslednjoj četvrtini igrači "parnog valjka" stečenu prednost, te rutinski došli do vredne pobede. 21 od 38 šutirao je domaći sastav u večerašnjem meču.

Trijumf nad francuskim timom igračima crno-belih garantuje drugo mesto, odnosno domaći teren u osmini finala i četvrtfinalu Evrokupa, te mečeve igraće Partizan u Areni. Naredni meč srpski predstavnik igra protiv Šlanska.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR