Glas Javnosti

Ovo su igrači na koje računa Pešić

Košarka
Autor: Glas javnosti

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić ima težak zadatak.

Zbog povreda, zategnutih odnosa FIBA, Evrolige, klubova i situacije u Rusiji, ne može da računa na najjače snage.

Na današnjem treningu bili su: Marko Jagodić-Kuridža, Luka Mitrović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Aleksa Uskoković, Marko Pecarski, Marko Jeremić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Dušan Miletić, Stefan Jović, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Dangubić i Ognjen Dobrić koji će danas obaviti pregled zbog povrede koju je zadobio na sinoćnjoj utakmici između Crvene zvezde MTS i Zadra.



Selektor Pešić je govorio i o igračima koji su pozvani a trenutno nisu na raspolaganju. 

– Balša Koprivica se povredio i mi zbog propozicija FIBA nismo mogli naknadno da pozovemo drugog igrača. Španski klubovi neće pustiti igrače u reprezentaciju. Tako da najverovatnije nećemo moći da računamo na Vanju Marinkovića i Nikolu Kalnića. Očekujemo da Micić dobije dozvolu, kao i Gudurić, Lučić i Jaramaz nakon utakmica Evrolige. Davidovac i Milutinov ipak neće moći da budu sa nama zvog obaveza u VTB ligi. Nedović je zamolio da propusti ovaj ‘prozor’, nije u potpunosti spreman, a kada neko nije u potpunosti fit, bolje je da ne igra i za njega i za reprezentaciju. Dobrić se povredio, nije teža povreda, videćemo, zahteva mirovanje, nadamo se da će se oporaviti.

Situaciju oko košarkaša moskovskog CSKA i reprezentativaca koji igraju za španske evroligaše je predstavnicima medija pojasnio direktor srpskog nacionalnog tima, Dragan Tarlać.



– Istakao bih i da je situacija sa igračima iz CSKA bila dobra od starta. Razgovori su davali nadu da će Davidovac i Milutinov biti u timu, ali kako je vreme odmicalo dolazilo je do komplikacija sa mečevima VTB lige, te na kraju ni jedan ni drugi neće biti ovde. Stavovi timova iz Španije su bez imalo fleksibilnosti.– istakao je Tarlać koji se osvrnuo i na dosadašnji učinak “Orlova” u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Muška „A“ košarkaška repezentacija Srbije je počela pripreme za novembraski kvalifikacioni „prozor“ u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. 

„Orlovi“ će u četvrtak, 10. novembra otputovati za Njukasl gde će dan kasnije odmeriti snage sa Velikom Britanijom. Tri dana kasnije, 14. 11. u dvoranu „Aleksadndar Nikolić“ dolazi reprezentacija Turske. Ulaznice za duel između Srbije i Turske u prodaji će biti od utorka popodne, a cene će se kretati već od 400 dinara za tribine. Parter će koštati 600 dinara, dok će za najskuplje ulaznice i mesta pored terena biti potrebno izdvojiti 3.000 dinara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR