Glas Javnosti

OGLASIO SE MORENT POSLE SKANDALA: Pištolj nije moj! Napravio sam strašnu grešku

Košarka
Autor: Glas javnosti

Dža Morent se prvi put javno oglasio otkako je zvanično suspendovan zbog objavljivanja snimka na kojem maše pištoljem u noćnom klubu.

Nakon što je iz NBA saopšteno da će košarkaš Memfis Grizlisa propustiti narednih osam utakmica "zbog ponašanja štetnog po ligu", američki ESPN je objavio intervju sa 23-godišnjakom.

- Napravio sam strašnu grešku. Doveo sam se u lošu poziciju - priznao je Morant za ESPN.

Morant je bio van tima od kada je postavio video na kojem maše pištoljem u noćnom klubu, a franšiza je ranije najavljivala da će biti isključen barem do utakmice u sredu protiv Majami Hita. Suspenzija od osam utakmica pokriva šest mečeva koje je već propustio. 


- Bilo je dobro, vodili smo otvoren razgovor - rekao je mladi igrač o svom sastanku sa Silverom. 

- Rekao je stvari u kojima treba da budem bolji, ali na taj način je želeo da mi pruži podršku. Prihvatio sam to, a takođe sam uputio izvinjenje svima – ligi, sebi, saigračima, porodici.

Morant je rekao da pištolj prikazan na snimku "nije bio njegov", ali nije precizirao kome je pripadao niti kako je završio u njegovim rukama. 

- To nisam ja. Ne odobravam to ili bilo koju vrstu nasilja, ali preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Napravio sam veliku grešku. Pokazaću u budućnosti svima ko sam ja zaista i promeniću ovaj narativ. Ja sam potpuno drugačija osoba od onoga što se prikazuje u medijima.

Ubrzo nakon što je objavio video, Morant je deaktivirao svoje Instagram i Tviter naloge i potom počeo program savetovanja na Floridi.

- Osećam se psihički dobro. Nalazim se u prostoru gde mi je veoma ugodno. Naučio sam kako da budem tu za sebe i koristim različite načine upravljanja stresom na pozitivan način.Košarkaš Grizlisa je bio uključen u nekoliko skandala tokom poslednjih meseci. Nedavno se pojavila priča da je udario tinejdžera tokom košarkaške utakmice u njegovoj kući u Tenesiju. Nakon incidenta, on je navodno ponovo izašao iz kuće sa pištoljem.

Tokom leta, Morant se takođe umešao u verbalnu svađu sa policijom Memfisa u jednom od gradskih tržnih centara kada su on i njegovi prijatelji odbili zahteve obezbeđenja da napuste parking tržnog centra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR